Prins Philip til sykehus

Bare dager før julaften legges 98-åringen inn til behandling i London.

INNLAGT: Prins Philip har de siste årene slitt med helsen. Nå kan han tilbringe julen på sykehus. Foto: NTB Scanpix
INNLAGT: Prins Philip har de siste årene slitt med helsen. Nå kan han tilbringe julen på sykehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag ettermiddag melder Buckingham Palace at dronning Elizabeths ektemann, prins Philip (98), er sendt til sykehus som følge av den vedvarende helsetilstaden hans, og som et forebyggende tiltak anbefalt av legen hans.

I en pressemelding fra Buckingham Palace kommer det fram at 98-åringen ble fraktet til King Edward VII Hospital i London fra Norfolk fredag morgen for observasjon og behandling som et forebyggende tiltak etter råd fra legen.

Planlagt innleggelse

Det er ventet at prinsen vil være innlagt i et par dager og i pressemeldingen blir det kjent at han ikke ble fraktet med ambulanse og at innleggelsen var planlagt i forveien.

Express skrev tidligere fredag at prins Philip ikke kom til å feire jul med dronningen på Sandringham. Dronningen tok toget til kongefamiliens gods uten ham.

Bilulykke

I januar var prins Philip involvert i en bilulykke. Saken fikk mye spalteplass i britiske medier, og skapte debatt om når eldre mennesker bør gi fra seg førerkortet og slutte å kjøre.

I februar opplyste det britiske kongehuset at prins Philip «frivillig» hadde gitt fra seg sertifikatet, ifølge Sky News.

«Etter en omhyggelig vurdering har hertugen av Edinburgh tatt avgjørelsen om å frivillig levere inn førerkortet sitt», het det i kunngjøringa fra Buckingham Palace.

Pensjonert

98-åringen pensjonerte seg fra kongelige plikter for to og et halvt år siden på grunn av helsetilstanden.

Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, påpekte den gang at det var forståelig at Philip ønsket mer ro i framtida.

- Det er ikke rart at han ønsker mer ro. Selv om han fremstår som frisk og rask, har han hatt en del helseproblemer de siste årene. Blant annet var han syk under deler av feiringen av dronning Elizabeths 60 år på tronen, og ved julehøytiden var både han og dronning Elizabeth syke, fortalte Vagle til Se og Hør.

Møtte hverandre før krigen

98-åringen, som har stått ved dronningens side siden hennes tiltredelse i 1953, hadde konas fulle støtte i beslutningen om å trekke seg tilbake.

STOLT PAPPA: Hertuginne Meghan og prins Harry viste frem sønnen Archie på offisiell reise til Cape Town. Video: Instagram/@sussexroyal / Rød Løper Vis mer

Dronningparet traff hverandre like før andre verdenskrig brøt ut, da Elizabeth bare var 13 år. Han var medlem av både den danske og greske kongefamilien før han traff Elizabeth, men måtte gi avkall på titler som prins av Hellas og Danmark da de giftet seg i 1947. Han tok samtidig det personlige etternavnet Mountbatten, som flere av hans barn har arvet.

Philip ble ikke formelt gjort til prins av Storbritannia, men i 1957 bestemte dronningen at han likevel bærer tittel som britisk prins.

LES OGSÅ: Derfor har dronningen alltid med sitt eget blod i bagasjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer