Prins Henrik:

Prins Henrik av Danmark innlagt på sykehus

Prinsen er under behandling for infeksjon.

INFEKSJON: Prins Henrik av Danmark er innlagt for behandling av infeksjon i benet. Her ankom han den svenske regjeringens fest sammen med dronning Margrethe i 2010. Foto: Lise Åserud / Scanpix .
INFEKSJON: Prins Henrik av Danmark er innlagt for behandling av infeksjon i benet. Her ankom han den svenske regjeringens fest sammen med dronning Margrethe i 2010. Foto: Lise Åserud / Scanpix . Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Torsdag ettermiddag kom nyheten om at Hans Kongelige Høyhet prins Henrik av Danmark (83) er innlagt på Universitetshospitalet i Århus, det melder det danske kongehuset i en pressemelding.

Årsaken skal være at prinsen får behandling for en infeksjon i beinet. Ifølge pressemeldingen er det forventet at prinsen blir skrevet ut av sykehuset senest lørdag, men har grunnet innleggelsen avlyst alle sine kongelige plikter de kommende dagene.

Saken fortsetter under bildet.

MED FAMILIEN: F.v: Kronprins Frederik, prins Vincent, prins Henrik, prinsesse Josephine, prins Christian, prinsesse Isabella, dronning Margrethe og kronprinsesse Mary poserer sammen uten for Grasten slott Denmark i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix
MED FAMILIEN: F.v: Kronprins Frederik, prins Vincent, prins Henrik, prinsesse Josephine, prins Christian, prinsesse Isabella, dronning Margrethe og kronprinsesse Mary poserer sammen uten for Grasten slott Denmark i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pensjonerte seg

Det var 31. desember 2015 at dronning Margrethe i sin nyttårstale annonserte at prins Henrik skulle gå av med pensjon.

- Min mann har bestemt seg for at tiden er inne til «trappe ned». Eller hvis jeg må si det på vanlig dansk, gå av med pensjon. Fremover vil derfor prinsgemalen kun delta svært begrenset i offisielle arrangementer, som i så mange år har vært en naturlig del av livet hans, fortalte hun, og la videre til:

- Det er hans beslutning. Jeg forstår og respekterer den. Jeg er min mann dypt takknemlig for all støtte, hjelp og inspirasjon han har gitt meg gjennom alle disse årene. Jeg ser frem til å fortsette å ivareta mine oppgaver. Og jeg har stadig min manns støtte, selv om han blir mindre synlig, sa hun ifølge Ekstra Bladet den gang.

Droppet konas bursdag

I 2015 fylte dronning Margrethe av Danmark 75 år. Hvert år blir bursdagen, den 16. april, feiret ved at hun hilser til folket fra balkongen på Amalienborg i København.

KONGELIG BÅTTUR: I formiddag tok Kongeskipet Norge jubilantene og deres gjester på mini-cruise i Oslofjorden. Video: Marie Røssland Vis mer

Hun er til vanlig omringet av hele familien, men dette året manglet det én person: Nemlig ektemannen, prins Henrik.

Offisielt het det at han hadde influensa - men samtidig ble han observert på ferie i Venezia. Det danske slottet bekreftet senere at prins Henrik reiste sydpå.

Det resulterte i oppslag verden over.

- En fargeklatt

Anders Johan Staveng, hoffreporter i Se og Hør, har tidligere uttalt at prins Henrik er en fargeklatt i den danske kongefamilien.

- Han er en motsetning til Margrethe og resten familien, som jo kan oppfattes som litt stive. Han går sine egne veier. Han har for eksempel dukket opp blant beboerne i Christiania og drukket pils, har han sagt til Dagbladet.

Staveng mener at danskene tilgir ham, selv om han tilsynelatende kan virke litt sær, fordi han er en folkelig figur.

- Han har pondus, og han er jo en sjarmerende og artig fyr. Han er veldig godt likt, selv om han er litt sær. Og det tror jeg danskene tilgir ham for.

LES OGSÅ: Følelsene fikk prins William til å bryte eldgammel skikk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer