Prins Harry:

Prins Harry ble tvunget til å hylle Fidel Castro

Britiske politikere raser mot de karibiske vertenes uplanlagte minnemarkering.

PINLIG OVERRASKELSE: Flere britiske politikere raser mot at prins Harry ble nødt til å hedre Cubas avdøde leder Fidel Castro under sitt besøk til St. Vincent. Dette bildet er fra en tidligere del av besøket. Foto: NTB scanpix
PINLIG OVERRASKELSE: Flere britiske politikere raser mot at prins Harry ble nødt til å hedre Cubas avdøde leder Fidel Castro under sitt besøk til St. Vincent. Dette bildet er fra en tidligere del av besøket. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Britenes prins Harry (32) har de siste dagene vært på offisielt besøk til den karibiske øya St. Vincent, og har sjarmert både lokalbefolkningen og pressen med sitt gode humør.

Men smilet ble muligens noe anstrengt da han søndag ble nødt til å være med på en minnemarkering for Cubas tidligere leder Fidel Castro, som gikk bort lørdag.

Under en mottakelse hvor prinsen var tilstede for å dele ut prisen «The Duke of Edinburgh Award», tok guvernør sir Frederick Ballantyne plutselig til orde for ett minutts stillhet for Castro, som han ifølge Daily Mail beskrev som «en god venn av øya».

Markeringen skal ikke ha vært avklart på forhånd med det britiske hoffet.

Raser mot vertenes uplanlagte markering

Prins Harry fulgte oppfordringen, til tross for at mange i hans hjemland i mange år har kritisert Cuba for brudd på menneskerettighetene.

Flere britiske politikere raser mot markeringen, som ikke var planlagt på forhånd.

PÅ KARIBISK BESØK: Prins Harry beundrer naturen på St. Vincent sammen med øyas statsminister Ralph Gonsalves og guvernør sir Frederick Ballantyne. Foto: NTB scanpix
PÅ KARIBISK BESØK: Prins Harry beundrer naturen på St. Vincent sammen med øyas statsminister Ralph Gonsalves og guvernør sir Frederick Ballantyne. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Må ha vært vanskelig for ham

Det konservative parlamentsmedlemmet Alec Shelbrooke sier til Daily Mail at vertene satte prins Harry i en svært pinlig situasjon:

- Castro var en morderisk diktator.

- Det er urettferdig å presse medlemmer av kongefamilien til å være med på slike markeringer.

Hans partifelle Michael Fabricant sier til avisen at han synes prins Harry taklet den vanskelige situasjonen så godt han kunne.

- Det må ha vært en vanskelig situasjon for ham, men hva annet kunne han gjøre?

Prins Harry har foreløpig ikke kommentert hendelsen.

Hverken Harrys bestemor, dronning Elizabeth eller britenes statsminister Theresa May har hittil kommentert bortgangen til Fidel Castro.

St. Vincents statsminister Ralph Gonsalves beskrev imidllertid den tidligere kommunistlederen som en «god venn av øya» ifølge Daily Mail.

ÆRESVAKT: Prins Harry inspiserer æresvakten under sin ankomst til St. Vincent. Foto: NTB scanpix
ÆRESVAKT: Prins Harry inspiserer æresvakten under sin ankomst til St. Vincent. Foto: NTB scanpix Vis mer

Reiser uten kjæresten

Prins Harry har ikke selskap av sin nye kjæreste Meghan Markle (35) på den offisielle turen til Karibien.

I starten av november bekreftet det britiske hoffet at prins Harry har blitt sammen med den amerikanske skuespilleren, som blant annet er kjent fra TV-serien «Suits».

Da uttrykte han samtidig sin bekymring for at kjæresten ble trakassert.

- Prins Harry er bekymret for Meghan Markles sikkerhet og er dypt skuffet over at han ikke kunne beskytte henne. Det er ikke riktig at miss Markle etter noen måneders forhold til ham skal bli utsatt for en slik stormfull situasjon. Han vet at folk vil si at: «det er prisen å betale», og: «det er spillereglene». Han er uenig med dem. Det er ikke et spill - det er livet hans og hennes, skrev hoffet, ifølge The Telegraph.

FORELSKET: Tidligere i november bekreftet prins Harry at han har blitt sammen med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle. Foto: NTB scanpix
FORELSKET: Tidligere i november bekreftet prins Harry at han har blitt sammen med den amerikanske skuespilleren Meghan Markle. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer