<strong>FANS AV AVICII:</strong> Prins Carl Philip og prinsesse Sofia var store fans av den svenske artisten Avicii, som blant annet spilte i bryllupet deres i 2015. Nå hedrer prinseparet den avdøde artisten. Foto: Abaca/ NTB Scanpix.
FANS AV AVICII: Prins Carl Philip og prinsesse Sofia var store fans av den svenske artisten Avicii, som blant annet spilte i bryllupet deres i 2015. Nå hedrer prinseparet den avdøde artisten. Foto: Abaca/ NTB Scanpix. Vis mer

Avicii er død:

Prins Carl Philip og Sofia i sorg etter Aviciis bortgang

Artisten var blant favorittene til det svenske prinseparet.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Fredag kveld kom sjokknyheten om at den svenske EDM- artisten Avicii (28) er død.

Tim Bergling, som Avicii egentlig heter, ble funnet død i Muscat, Oman fredag ettermiddag lokal tid. Dødsårsaken er foreløpig ikke kjent.

Den 28 år gamle DJ-en og plateprodusenten regnes som en pioner innenfor elektronisk dansemusikk, og var også blant de svenske kongebarnas egen favoritt. I en offisiell uttalelse hyller prins Carl Phillip (38) og prinsesse Sofia (33) den avdøde artisten.

- Det er med stor sorg vi har mottatt beskjeden om at Tim Bergling er gått bort. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne, og beundret ham som artist og som det fine mennesket han var. Han gjorde bryllupet vårt uforglemmelig med sin fantastiske musikk. Våre tanker går til hans familie, sier prinseparet i en uttalelse, ifølge Expressen.

Da Carl Philip og Sofia giftet seg i mai 2015, spilte nemlig den verdensberømte DJ-en i bryllupet.

Året før, da han spilte på Ibiza var også både Carl Philip og Sofia til stede. Under konserten den gang, ble prinsen sett med en Avicii-cap på hodet, og han slo også av en lang prat med DJ-en bak scenen etterpå, har Aftonbladet tidligere skrevet.

Kronprinsesse Victoria (40) og prins Daniel (44) var også fan. I forbindelse med Aviciis to utsolgte konserter på Tele2 Arena i Stockholm i 2014 var de nemlig blant publikum.

Ble hedret av Kygo

Kondolansene har strømmet inn fra en rekke kjente musikkprofiler de siste timene, men norske Kyrre Gørvell-Dahll (26), bedre kjent under artistnavnet Kygo, benyttet også anledningen til å hedre den svenske stjerna under sin opptreden på musikkfestivalen Coachella i natt.

- Avicii var min største inspirasjon, og grunnen til at jeg selv begynte med musikk. Jeg hadde ikke stått her i dag uten ham, uttalte Kygo fra scenen før han spilte Aviciis låt «Without you», ifølge Expressen.

Den gigantiske festivalen blir arrangert i Empires's Coachella Valley i Colorado-ørkenen i California. Da Beyoncé forrige helg var festivalens «headline», sørget hun for at opptredenen ble den mest sette noensinne på YouTubes livestream.

Hedret på nattklubber

Også på nattklubber i Stockholm ble Avicii hedret i natt.

- Det er selvsagt for å hedre Tim. Han har stått for musikken på dansegulvene våre i mange, mange år, sier Robert Hållstrand, eieren av nattklubbene Rose og FoU.

Saken fortsetter under.

<strong>DØDE BRÅTT:</strong> Fredag kveld kom den tragiske nyheten om at Tim Bergling hadde gått bort. Han ble bare 28 år gammel. Foto: NTB Scanpix
DØDE BRÅTT: Fredag kveld kom den tragiske nyheten om at Tim Bergling hadde gått bort. Han ble bare 28 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«I natt vil dansegulvet være stille for Avicii. Ved midnatt blir det holdt et minutts stillhet for en av tidenes største musikktalenter i Sverige. Hvil i fred og takk for alt, skrev DJ Kim Bauer på Facebook.

- Vi kommer til å få hele Stockholm til å slutte å danse for å hedre det fantastiske han har bidratt til, sa Bauer til Aftonbladet i forkant av markeringen.

LES OGSÅ: Derfor måtte han avlyse alle konsertene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer