Prince Michael Jackson snakker ut om barndommen

- Det kom som et sjokk da vi fikk høre alt, avslører han.

BERØMT FAR: På bildet til venstre er Prince Michael og søsteren Paris sammen med sin far som barn. Bildet i midten viser hvordan 19-åringen ser ut i dag, og på bildet til høyre holder Michael Jackson sønnen over verandaen fra hotellrommet sitt. Dette skapte store overskrifter verden over. Foto: ZUMA Press
BERØMT FAR: På bildet til venstre er Prince Michael og søsteren Paris sammen med sin far som barn. Bildet i midten viser hvordan 19-åringen ser ut i dag, og på bildet til høyre holder Michael Jackson sønnen over verandaen fra hotellrommet sitt. Dette skapte store overskrifter verden over. Foto: ZUMA Press Vis mer

For syv år siden ble «Kongen av pop», Michael Jackson, funnet kollapset på sitt eget soverom før han ble hastet til sykehus og erklært død, 50 år gammel.

Popstjerna etterlot seg barna Prince Michael Jackson I (19), Paris Jackson (18) og Prince Michael Jackson II (14). Barna har fra de var små blitt skjermet mest mulig fra offentligheten og pressen.

Prince Michael bor for tiden på familiens gamle eiendom i Los Angeles, samme sted hans far bodde på midten av 80-tallet før han flyttet til Neverland i 1988.

Nå forteller 19-åringen om barndommen, tiden med sin verdensberømte far og sin egen karriere i et stort intervju med The Los Angeles Times.

Saken fortsetter under bildet.

MISTET FAREN TIDLIG: Her er søsknene samlet i januar 2012. F.v:  Blanket Jackson, Paris Jackson og Prince Michael Jackson. Foto: Ap
MISTET FAREN TIDLIG: Her er søsknene samlet i januar 2012. F.v: Blanket Jackson, Paris Jackson og Prince Michael Jackson. Foto: Ap Vis mer

- Det kom som et sjokk

- Etter at han døde ble vi bombandert med alt. Alt, sier Prince Michael til The Los Angeles Times, og viser til ryktene og beskyldningene mot faren.

I 2003 ble Jackson siktet for å ha forgrepet seg på et mindreårig barn. Han ble senere frikjent, men ryktene slapp aldri. I sommer hevdet også et nettsted at artisten hadde over 80 forskjellige bilder og filmer hjemme med barnepornografisk innhold.

Nå forteller Prince Michael om hvordan det var for dem å høre anklagene mot faren etter hans bortgang.

- Det kom som et sjokk da vi fikk høre alt. Alt kom samtidig. Men vi lærte hvordan vi skulle håndtere det ved å ignorere det, sier Jacksons eldste sønn i intervjuet.

Saken fortsetter under bildet.

MINNESTUND: Janet Jackson, Paris Jackson, LaToya Jackson, Jeramain Jackson og Prince Michael Jackson sammen under en minnestund etter Michael Jacksons bortgang. Foto: REUTERS
MINNESTUND: Janet Jackson, Paris Jackson, LaToya Jackson, Jeramain Jackson og Prince Michael Jackson sammen under en minnestund etter Michael Jacksons bortgang. Foto: REUTERS Vis mer

Om å bruke masker i offentligheten

Da Michael Jackson viste sine barn offentlig, gikk de alltid med masker.

I 2013 sa Jacksons datter, Paris Jackson, i sitt første solointervju at hun tenkte det var idiotisk. Men både Paris og Prince Michael forsto i senere tid.

- Jeg tror ikke jeg noen gang tenkte på om andre barn levde sånn da jeg var yngre. Men når jeg visste hvem han var, innså jeg at det ikke var normalt, sier Prince Jackson til The Los Angeles Times.

- Jeg husker jeg var i Disneyland som barn, og jeg gikk bort til vinduet. Utfor var det mange fans som vinket og tok bilder av meg. Jeg trodde det var normalt, så jeg vinket tilbake.

Prince Michael forteller at han ikke forsto hvor stor betydning hans far hadde for folk før han så en video av ham fra en konsert der folk besvimte og falt om.

Saken fortsetter under bildet.

MASKER: Michael Jacksons barn måtte bruke masker for å skjule ansiktene når de var ute blant folk. Foto: NTB Scanpix
MASKER: Michael Jacksons barn måtte bruke masker for å skjule ansiktene når de var ute blant folk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Holder lav profil

Michael Jacksons eldste sønn har valgt å følge i farens fotspor, men ønsker ikke å bli artist eller danser - noe han sier «alle» trodde.

- Musikk er en stor del av livet mitt. Det har formet meg som den jeg er på grunn av familien min. Min far spurte alltid hva jeg ville gjøre når jeg ble voksen, og svaret mitt var at jeg ønsket å drive med produksjon, sier Prince til The Los Angeles Times.

Prince forteller videre at hans far advarte ham mot å stole på hvem som helst.
 
- Han sa «ikke stol på noen». Det er mange mennesker som ønsker å samhandle med meg og mine søsken bare på grunn av hvem vi er.
 
Selv om den selvstendige 19-åringen har valgt å gå sin egen vei innen underholdningbransjen, vil han aldri «skilles» fra sin far.
 
- Jeg er stolt over å ha hans navn og for å være hans sønn, sier Prince Michael Jackson.
 
Saken fortsetter under bildet.
SOM FAMILIE: Omar Bhatti og Prince er ikke bare gode venner, men samarbeider også innen musikken. Foto: Splash News
SOM FAMILIE: Omar Bhatti og Prince er ikke bare gode venner, men samarbeider også innen musikken. Foto: Splash News Vis mer

Samarbeid med norske Omer Bhatti

I juni i år ble det kjent at Prince hadde inngått et samarbeid med norske Omer Bhatti.

Bhatti møtte Michael Jackson på midten av 90-tallet, og ble i årene etter sett sammen med kongen av pop på reiser og på Neverland-ranchen i California.

Danseren og rapperen tilbrakte også mye tid med familien etter Jacksons død i 2009.

Det resulterte i et nært bånd med Jacksons barn, Prince Michael II (19), Paris (18) og Prince Michael I(14).

I sommer tok Bhatti forholdet med ett av barna videre til sitt profesjonelle liv. Jacksons førstefødte har nemlig produsert Bhattis musikkvideo til låta «Automatic».

LES OGSÅ: Robbie Williams har vært på slankekur i 25 år