Pride 2022:

- Pride kan være livsviktig

Kommer med sterk oppfordring til folket.

STOLTE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud mener Pride er viktig for å skape inkludering, fellesskap og tilhørighet. Foto: Privat
STOLTE: Tonje Frøystad Garvik og Lene Sleperud mener Pride er viktig for å skape inkludering, fellesskap og tilhørighet. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pride ble for aller første gang markert i Norge 27. juni i 1974, og siden 1982 har festivalen blitt feiret årlig - med mangfold og kjærlighet i fokus.

Både regnbueflagg og Pride-festivaler er faste innslag, og mennesker over hele verden kjemper for at alle skal få friheten til å elske hvem man vil - uavhengig av kjønn og legning.

Onsdag kveld, i forbindelse med Pride, inviterte Jan Thomas (55) til en direktesendt podkast for å snakke om temaet kjærlighet. I den anledning tok Se og Hør en nærmere prat med kjendisstylisten.

- Slått ned

Den 21. april i år ble det markert at det er 50 år siden forbudet mot homofili ble opphevet i Norge. Overfor Se og Hør forteller Jan Thomas at vi fortsatt har en lang vei å gå som samfunn.

- Folk blir fortsatt slått ned, sparket og får slengt dritt etter seg. Senest for to dager siden var det jo en som ble slått ned på toalettet i Sarpsborg under Pride, så vi er jo ikke i nærheten av å være i mål. Vi må høre på det de folkene sier, ta det til oss, og spre budskapet - at dette er det fineste på jord, nemlig kjærlighet. Det må vi praktisere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer