Sam Heughan:

- Presset til å vise penis

«Outlander»-stjernen spilte inn en kontroversiell voldtektsscene.

MÅTTE VISE ALT: Skuespiller Sam Heughan forteller om da han måtte spille inn en krevende voldtektsscene. Foto: O'Connor / Pa Photos / AFF-USA / NTB
MÅTTE VISE ALT: Skuespiller Sam Heughan forteller om da han måtte spille inn en krevende voldtektsscene. Foto: O'Connor / Pa Photos / AFF-USA / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den skotske skuespilleren Sam Heughan (42), best kjent fra rollen som Jamie Fraser i tv-serien «Outlander», er for tiden aktuell med en ny bok, «Waypoints: My Scottish Journey».

Der kommer det frem en rekke oppsiktsvekkende detaljer, deriblant detaljer rundt en kontroversiell scene fra serien, som han har spilt i siden 2014. Variety er blant mediene som omtaler boken.

Voldtektsscene

Blant annet kommer det frem at han følte seg dolket i ryggen av det kreative teamet bak «Outlander», etter at han skal ha blitt presset til å vise penisen, i forbindelse med en nakenscene, i seriens første sesong.

42-åringen var på det tidspunktet kontraktsmessig forpliktet til å spille inn nakenscener, men skriver i boken at han ikke trodde det var nødvendig å vise «hele utstyret».

JAMIE FRASER: Sam Heughan har spilt i «Outlander» siden 2014. Foto: Aimee Spinks / Hbo / Kobal / REX / NTB
JAMIE FRASER: Sam Heughan har spilt i «Outlander» siden 2014. Foto: Aimee Spinks / Hbo / Kobal / REX / NTB Vis mer

I den kontroversielle scenen er det en voldtekt som utspiller seg. Heughans karakter blir utsatt for et overgrep av skuespiller Tobias Menzes' (48) karakter.

«Dette var ikke et øyeblikk hvor jeg følte at det å være naken ville øke grusomhetene Jamie går gjennom i det fangehullet, som en form for straff, underkastelse og ydmykelse», skriver han i boken.

FORTELLER SANNHETEN: Tobias Santelmann gjester ukens «Senkveld med Helene og Stian», og der forteller han blant annet om den store snakkisen etter NRK-serien «Exit». Video: TV 2 / NRK / Rød Løper Vis mer

«Nærbildene av penisen var unødvendige og svekket tilliten min til det kreative teamet. Vi trenger ikke å se grusomhetene for å forestille oss hva karakteren går gjennom. Fantasi er mye sterkere …» skriver han videre.

- Viktig at alle er beskyttet

Heughan forteller videre at han sa imot teamet, fordi han tenkte «at nakenhet seksualiserte en forferdelig opplevelse» for karakteren hans.

«Det utløste en del debatt. Kreative samtaler er en del av alle produksjoner, god kunst lages ved å stille spørsmål og vi vil alle få det til på riktig måte».

NY SESONG: Discovery+ er ute med sesong to av «Sigurd fåkke pult», og denne sesongen er noe mørkere enn den forrige. Video: Discovery+ / Rød Løper Vis mer

Det førte til at produksjonen inngikk et kompromiss, hvor de bare viste skuespillerens nakne kropp etter at overgrepet fant sted. Nakenheten ble imidlertid til slutt utelatt helt fra serien.

Tidligere i år kunne 41-åringen avsløre at det var han som tok initiativet til å ansette en intimitetskoordinator til serien. Det fortalte han i podkasten «Happy Sad Confused».

- Det er viktig at alle er beskyttet, men at vi samtidig finner en måte å utforske disse scenene og faktisk kanskje få noe mer ut av dem, sa han den gang.

LES OGSÅ: Takket nei til 12 millioner for å vise penis

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer