- Presser ikke idretten på døtrene mine

«Mesternes Mester»-finalist Sune Wentzel om frisbee-sporten. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Tidligere frisbeestjerne og «Mesternes Mester»-finalist Sune Wentzel (40) har denne våren imponert stort i det populære NRK-programmet, og har også overrasket seg selv i konkurransene mot de tidligere idrettsheltene.

- Ja, stadig vekk. Både positivt og negativt. Det er mye man tror man er bra på som man bare får rett i trynet. Det er jo litt av konseptet. Man konkurrerer jo i grener som ikke finnes, sier den finaleklare Sune til Seoghør.no.

Etter å ha vunnet seks VM-titler og satt to verdensrekorder i frisbee, la Sune Wentzel opp sin profesjonelle idrettskarriere i 2003. 40-åringen forteller at intens trening ligger bak hans mange meritter, noe som etter hvert gjorde at han gikk lei.

- Det er som med alt annet, trening, trening og trening. Det var treningen jeg gikk litt lei av til slutt også, men samtidig slutter man aldri å ha det moro med frisbee'en. Da flytter man egentlig bare interessen over en annen vei, så nå synes jeg det er moro med urban freestyle, sier Wentzel.

Seoghør.no møter Sune, som i dag har en fleksibel jobb med sitt eget firma Sune Sport, i en park på Grünerløkka i Oslo for at han skal vise frem den nye, urbane trenden innen frisbee-idretten. Frisbee kan brukes overalt, og «Mesternes Mester»-finalisten lærer villig vekk noen tips og triks til Seoghør.nos lesere.

Med et spesialutviklet kamera festet til hodet, lager Sune flere filmer der frisbee-spillingen kan ses fra uttøverens eget perspektiv.

Se Sunes frisbee-tips i videoen øverst i artikkelen!

Den tidligere VM-vinneren bor like ved Grünerløkka i Oslo med samboeren Hilde Silkoset (37), deres datter Una (4) og Sunes datter Amanda (13) fra et tidligere forhold.


- Vi er i parken hele tiden. Nå pusher jeg ikke på så mye med frisbee, men den er selvfølgelig alltid med i bagen. Både Una og Amanda begynner faktisk å få litt snøring, sier Sune til Seoghør.no.

Lørdag er det klart for finale i «Mesternes Mester», der Sune konkurrerer om seieren med Tor Arne Hetland. Og frisbee-eksperten ser tilbake på sin deltagelse i NRK-programmet med stor glede.- Det var kjempemorsomt å være med på «Mesternes Mester», å få være i et nytt miljø. Morsomt å treffe alle de andre deltagerne og høre litt om deres erfaringer og idrettsbakgrunn. Egentlig er vi ganske like, for vi har gått dypt inn i en sær ting hver oss. Noen løper milevis med planker på beina og andre sitter i en frisk bris i en båt hele tiden. Jeg valgte den friske brisen på stranda istedet, sier Sune Wentzel til Seoghør.no.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  - Det er Zlatan som ligner på meg 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer