Natalie Biden:

Presidentens barnebarn vekker oppsikt

Natalie Biden stjeler overskrifter etter innsettelsen.

STILIKON: Barnebarnet til USAs president Joe Biden, Natalie Biden, blir hyllet for det rosa antrekket hun bar under innsettelsen. Foto: Mark Makela / AFP / NTB
STILIKON: Barnebarnet til USAs president Joe Biden, Natalie Biden, blir hyllet for det rosa antrekket hun bar under innsettelsen. Foto: Mark Makela / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Onsdag. 20. januar ble Joe Biden (78) tatt i ed som USAs 46. president på storslått vis på Capitol Hill i Washington D.C. Både president og visepresident Kamala Harris (56) hadde med seg sine respektive familier på den tradisjonstunge seremonien.

I etterkant har Harris' familie vært mye omtalt i mediene, men også Joe Bidens 16 år gamle, barnebarn Natalie Biden, har fått mye oppmerksomhet etter at hun overvar bestefarens innsettelse.

Med matchende kåpe, skjerf og munnbind i rosa - i tillegg til trendy støvler i brunt - ble hun raskt lagt merke til. Flere store medier har allerede omtalt henne som et moteikon.

VEKKER OPPSIKT: Natalie Bidens rosa antrekk har nærmest satt fyr på nettet i etterkant av innsettelsen. Foto: Kevin Lamarque /REUTERS /NTB
VEKKER OPPSIKT: Natalie Bidens rosa antrekk har nærmest satt fyr på nettet i etterkant av innsettelsen. Foto: Kevin Lamarque /REUTERS /NTB Vis mer

«Pass opp, Jennifer Lopez og Lady Gaga. Amerika har akkurat fått et nytt stilikon under innsettelsen i Natalie Biden», skriver Los Angeles Times.

«Mens alle Joe Bidens syv barnebarn forbløffet i sine skarpe, værtilpassende antrekk, har Natalie allerede en hel fanklubb som kaller henne den nye administrasjonens stilikon», skriver Elite Daily.

Det er ingen tvil om at 16-åringen har skilt seg ut - men hvem er hun egentlig?

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Spesiell betydning

Natalie Biden er datteren til Joe Bidens sønn Beau Biden, som døde av kreft 46 år gammel i 2015, og er dermed et av Joe Bidens totalt syv barnebarn.

I likhet med flere av barnebarna til Joe Biden er navnet hennes valgt for å hedre et annet familiemedlem. Hennes fulle navn er nemlig Natalie Naomi Biden, som hennes avdøde far valgte for å hedre sin yngre søster Naomi, som døde i bilulykken som også drepte moren hans i 1972.

SPØKEFUGL: Natalie Biden har tidligere avslørt at bestefaren spiser iskrem i all hemmelighet for kona Jill Biden. Her er Joe og Natalie avbildet i fjor. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB
SPØKEFUGL: Natalie Biden har tidligere avslørt at bestefaren spiser iskrem i all hemmelighet for kona Jill Biden. Her er Joe og Natalie avbildet i fjor. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB Vis mer

I løpet av valgkampen gjorde 16-åringen flere opptredener, blant annet under et videosegment som ble spilt under den virtuelle Demokratiske nasjonale konferansen i fjor. Der fikk man blant annet se en videosnutt hvor Natalie snakket om forholdet til Jill Biden (69).

- Jeg vil si at hun ikke er en vanlig bestemor. Hun er en skøyer og veldig rampete. Noen ganger når hun drar for å ta seg en joggetur kan hun finne en død slange, som hun tar opp og legger i en pose, og senere bruker til å skremme noen, røpet hun, ifølge Oprah Mag.

TALTE: Jill Biden talte for første gang som førstedame i USA i denne videoen. Foto: Det hvite hus. Vis mer

Vokste opp i rampelyset

Natalie var svært liten da Joe Biden først ble visepresident. Hun vokste dermed opp i rampelyset og ble ofte fotografert sammen med bestefaren.

16-åringen har tidligere lettet på sløret om hvordan det er å være barnebarnet til USAs nåværende president.

BARNEBARN: Her er Natalie Biden avbildet bare fire år gammel sammen med bestefaren og USAs nåværende president Joe Biden i 2008. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB
BARNEBARN: Her er Natalie Biden avbildet bare fire år gammel sammen med bestefaren og USAs nåværende president Joe Biden i 2008. Foto: Gerald Herbert / AP / NTB Vis mer

I samme videosegment under den Demokratiske nasjonale konferansen avslørte blant annet Natalie at bestefaren pleier å spise iskrem i skjul, slik at Jill Biden ikke skal få greie på det.

- Han skjuler det, sa hun.

Natalia fortalte også at Joe Biden ofte sjekker inn på telefon for å se hvordan barnebarna har det.

- Bestefar fortalte oss at dette valget ville være helt annerledes enn noe annet valg. Han var bekymret for hvordan det ville påvirke barna hans. Vi visste bare at han måtte stille, og vi ville ikke ta et nei som svar, sa hun.

VILL HYLLEST: Amanda Gorman (22) hylles etter at hun leste opp diktet «The Hill We Climb» under innsettelsesseremonien til Joe Biden. Video: AP Vis mer

Ifølge Us Weekly har Natalie 1,5 millioner følgere på TikTok til tross for at hun bare har delt et par videoer. På det populære sosiale mediet deler hun videoer av seg selv hvor hun synger og danser med vennene sine til populære låter.

Det kan imidlertid se ut som at hun ønsker seg en viss form for privatliv, da hennes Instagram-profil er gjort privat for andre. Det skal imidlertid nevnes at hun følges av kjendisdatter og modell Kaia Gerber (19).

Spesiell detalj fanget oppmerksomheten

Som nevnt skapte Natalies antrekk under innsettelsen store overskrifter. På Twitter florerte det av innlegg som hyllet 16-åringens stil på innsettelsesdagen.

Det var imidlertid én spesiell detalj Twitter-brukerne hadde bitt seg merke i. Bidens barnebarn Natalie, Finnegan (21) og Naomi (28) var nemlig ikledd hver sin farge fra topp til tå, henholdvis beige, hvit og rosa.

Dette fikk flere til å sammenligne antrekkene med tress-is.

«Joe Bidens barnebarn gir meg tress-is-mote, og jeg elsker det!», skrev en på Twitter.

«Bidens barnebarn kom seende ut som tress-is og jeg er her for det.», lød et annet Twitter-innlegg.

Moteekspert i KK, Malin Gaden, var i likhet med de ivrige Twitter-brukerne imponert over antrekkene.

- Jeg la merke til antrekkene til barnebarna til Biden så snart de kom opp på tv-skjermen min. Ikke bare matcher jakke, bukse og overdel, men til og med munnbindene deres er i samme farge som resten av antrekket. Denne trenden kalles ofte ton-i-ton-trenden, og går rett og slett ut på at du skal bruke ulike, eller samme, nyanse av en farge i ett og samme antrekk, sa Gaden til Se og Hør.

Hun var overbevist om at det ikke var tilfeldigheter som hadde bestemt antrekkene.

- Det er en stor dag og hele verden ser på dem. Jeg skulle gjerne hørt på samtalen til barnebarna Biden når de planla dette. Kjempegøy!, sa hun.

LES OGSÅ: Trump-sønnen som sunket i jorda

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer