Joe Biden:

Presidenten deler trist beskjed

Har mistet sitt firbente familiemedlem.

I SORG: Joe Biden skriver i en pressemelding at hunden Champ er død, 13 år gammel. Foto: Adam Schultz/The White House/Polaris/NTB
I SORG: Joe Biden skriver i en pressemelding at hunden Champ er død, 13 år gammel. Foto: Adam Schultz/The White House/Polaris/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere denne sommeren kom den triste nyheten om at tidligere president i USA, Barack Obama, hadde mistet et kjært familiemedlem.

I et lengre innlegg på Instagram kom det frem at familien hadde mistet hunden sin Bo, USAs tidligere førstehund.

Hunden flyttet inn i Det hvite hus i 2009, og tilhørte rasen portugisisk vannhund. Obama beskrev hunden som «en sann venn og en lojal følgesvenn».

Nå skriver også USAs nåværende president at den samme sorgen har rammet ham.

STERKT: For Louise Angelica Riise, har hundene hennes betydd ekstra mye. Derfor er det sårt at de begge nå har gått bort. Video: Steffen Pettersen/Marcus Brenden/Ingebjørg Iversen Vis mer

- Vil savne ham

President Joe Biden skriver i en pressemelding på presidentens offisielle Twitter-side at Biden-familiens hund Champ er død.

- Familien vår mistet vår kjære kompanjong i dag. Jeg vil savne ham, står det til innlegget.

- Det er med tungt hjerte vi i dag må gi beskjed om at vår elskede schäferhund Champ døde fredfullt i sitt hjem. Han var vår trofaste, elskede ledsager gjennom de siste 13 årene, og var høyt avholdt av hele Biden-familien, står det i pressemeldingen.

Champ sluttet seg til Biden-familien i desember 2008 - få uker etter at Biden tok fatt på vervet som visepresident for Barack Obama.

13 år: Champ rakk å bli 13 år, før han sovnet stille inn i familiens hjem. Her med USAs førstedame Jill Biden. Foto: Adam Schultz /Det hvite hus / Handout via Reuters / NTB
13 år: Champ rakk å bli 13 år, før han sovnet stille inn i familiens hjem. Her med USAs førstedame Jill Biden. Foto: Adam Schultz /Det hvite hus / Handout via Reuters / NTB Vis mer

- Han elsket ingenting høyere enn å krølle seg sammen ved føttene våre foran peisen ved dagens slutt, å være en trøstende tilstedeværelse under møter, og å sole seg i hagen i Det hvite hus, heter det videre.

I sine yngre hundeår trivdes han best mens han jaget golfballer i hagen i United States Naval Observatory, eller løp etter Bidens barnbarn i bakgården i Delaware, skriver familien.

- Han var der med oss i våre lykkeligste øyeblikk og våre tristeste dager, var på hver eneste uuttalte følelse. Vi elsker vår søte, gode gutt, og vil savne ham for alltid.

REDD: Helene Olafsen har med seg mentor Thomas Alsgaard, i «Senkveld knuser verdensrekorder», her kommer det frem at Helene er redd for hunder. Video: TV 2 Vis mer

To hunder

Da Biden-familien flyttet inn i Det hvite hus, tok de med seg hundene Major og Champ.

- Presidentfamilien ønsket å komme i orden før de tok med seg hundene fra Delaware til Washington. Champ nyter sin nye hundeseng rett ved peisen, og Major elsker å løpe rundt på plenen, sier Jill Bidens pressesekretær Michael LaRosa til CNN i januar.

Det er lange tradisjoner for hunde- og dyrehold i Det hvite hus, men under Donald Trumps presidentperiode har boligen vært fri for pelsdyr. Barack Obama og hans familie hadde hundene Bo og Sunny da de bodde i presidentboligen.

LES OGSÅ: Milliardærfamiliens hund funnet død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer