HER ER CHARLOTTE: Marc og Chelsea Clinton på vei ut av sykehuset, med bestefar Bill i bakgrunnen på bildet til venstre. På bildet til høyre er hertuginne Kate og prins William med lille George.  Foto: All Over Press
HER ER CHARLOTTE: Marc og Chelsea Clinton på vei ut av sykehuset, med bestefar Bill i bakgrunnen på bildet til venstre. På bildet til høyre er hertuginne Kate og prins William med lille George. Foto: All Over PressVis mer

President-datteren tok en Kate

Det er ikke vanskelig å se hvem Chelsea Clinton er inspirert av.

SEOGHØR.NO: Fredag kveld lokal tid ble Chelsea Clinton (34), det eneste barnet til president Bill Clinton (68), mamma til et lite nurk som allerede har fått navnet Charlotte. Mandag ettermiddag forlot hun sykehuset - i nærmest kongelig stil.

I USA er presidenten det nærmeste man kommer en kongelig. Det gjelder selv om du ikke lenger jobber som president. Derfor var det naturlig nok et stort presseoppbud utenfor Lenox Hill-sykehuset i New York da ekspresidenten kom ut som stolt bestefar sammen med sitt aller første barnebarn.

Den nybakte moren bar datteren under hele fotoseansen. Og hun hadde åpenbart blitt inspirert av kongelige kretser... Akkurat som hertuginne Kate gjorde da presenterte nyfødte George for verden i fjor sommer, gikk Chelsea i en kort blå kjole. Babyen var svøpt inn i et hvitt teppe, og morens hår var fønet glatt.

STOLTE FORELDRE: Marc Mezvinsky og Chelsea Clinton med dattren Charlotte på vei ut av sykehuset. Foto: All Over Press
STOLTE FORELDRE: Marc Mezvinsky og Chelsea Clinton med dattren Charlotte på vei ut av sykehuset. Foto: All Over Press Vis mer

- Håret var nok ikke like perfekt som hertuginnens, skriver den britiske nettavisen Daily Mail.

I motsetning til i London i fjor sommer, hadde Chelsea og Marc med seg hennes foreldre ut fra sykehuset. Bill og bestemor Hillary Rodham Clinton (66) strålte selvsagt av lykke, de også.

Mens hertuginne Kate reiste fra sykehuset dagen etter at hun fødte, ble Chelsea værende der i tre dager. Enn så lenge har det ikke kommet opplysninger om hvor lang og tung Charlotte var da hun ble født, og om fødselen gikk like lett som hertuginne Kate senere avslørte at hennes hadde gjort.

Men Chelsea var raskere ute med å publisere bilde av den lille.

- Klokka 7.03 om kvelden den 26. september møtte vi endelig Charlotte. Vi er forelsket, skrev Chelsea på Twitter sammen med dette bildet av den nybakte familien på sykehuset.

Selve fødselen ble også annonsert av moren selv på sosiale medier.

- Marc og jeg er fulle av kjærlighet, ærefrykt og takknemlighet mens vi feirer fødselen til datteren vår, Charlotte Clinton Mezvinsky, twitret hun tidlig lørdag morgen norsk tid.

Les også: Hvor er magen, Charlene?