Isah:

Positiv coronatest etter «Senkveld»

Artisten Isah fikk påvist coronaviruset etter at han gjestet tv-produksjonen.

FIKK CORONA: Artisten Isah, her fra P3 Gull i fjor, har fått påvist corona. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FIKK CORONA: Artisten Isah, her fra P3 Gull i fjor, har fått påvist corona. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronapandemien har bydd på en rekke utfordringer, blant annet for tv-produksjoner. Innspillinger har blitt utsatt og avlyst gjennom det siste halvåret, og produksjonsselskapene har innført omfattende smitteverntiltak for å kunne holde programmene i live.

Også «Senkveld», med programledere Helene Olafsen (30) og Stian Blipp (30) i spissen, har måttet tilpasse seg pandemien, og returnerte som planlagt til skjermen tidligere i høst.

Sendingene finner som vanlig sted i det velkjente studioet med flere celebriteter på gjestelisten - riktignok med god avstand i sofaen.

Testet positivt

Forrige uke var blant andre Marte Stokstad innom, noe også den 21 år gamle artisten Kaleb Isaac Ghebreiesus, bedre kjent som Isah, var. Sistnevnte fremførte den nye singelen sin «Blitz», og har delt flere bilder fra besøket på Instagram.

I ettertid har Se og Hør fått bekreftet av artistens manager, Philip Ruud, at Isah har testet seg for corona etter intervjuet. Det positive prøvesvaret ble klart onsdag.

Ingen andre smittet

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen, sier til Se og Hør at de følger smittevernregler svært nøye, noe som blir tydelig kommunisert til både medarbeidere, publikum og medvirkende i forkant av hver innspilling.

- Det stemmer at en medvirkende i programmet og personens medhjelper har fått påvist covid-19 i etterkant av innspillingen på torsdag. Våre rutiner har vist seg å fungere godt, og de to som har fått påvist smitte er i relasjon utenom «Senkveld», skriver hun i en e-post.

NYE STEG: Markus Neby og Andrine Stolsmo Hegerberg gjester «Senkveld» sammen, og her kan de avsløre at de har tatt forholdet til et nytt nivå. Vis mer

- To personer var i nærheten av dem som har fått påvist smitte. Begge har testet seg for covid-19 i etterkant, og resultatet av disse prøvene var negative, avslutter hun.

Neste program vil bli spilt inn som planlagt denne uken.

Suksessår

Isah gjorde det stort med samarbeidet med rapduoen Karpe i fjor, og sto også for en av 2019s største hitlåter - «Hallo». Han mottok også to Spellemannpriser for fjoråret - for urban og årets gjennombrudd.

Dette året skulle dermed følge opp 21-åringens suksess, men på grunn av nettopp coronaen ble festivaljobber og andre planer tilsidesatt.

Det snakker han om i podkasten til søstrene Else og Ramona Kåss Furuseth. Episoden er imidlertid spilt inn på forhånd, og blir derfor ikke påvirket av den positive coronatesten.

- I stedet for å være «han som var med Karpe», skulle jeg få ut navnet mitt som en etablert artist med festivalsommeren og de konsertene jeg skulle ha, forteller han i podkasten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer