Poserte toppløs i protest

- Kvinnekroppen er en slagmark, sier Keira Knightley.

NATURLIG: Keira Knightley lar seg ikke pille på nesen og nektet fotografen å justere på kroppen hennes etter et fotoshoot i høst. Foto: All Over Press
NATURLIG: Keira Knightley lar seg ikke pille på nesen og nektet fotografen å justere på kroppen hennes etter et fotoshoot i høst. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Det er ingen hemmelighet at blader og reklamer ofte benytter seg av photoshop til å manipulere bilder av modeller og kjendiser for å få dem til å se yngre, slankere eller vakrere ut.

Men ikke alle stjernene er like fornøyde med at endringer av utseendet deres blir gjort.

I 2004 da Keira Knightley (29) hadde spilt inn filmen «King Arthur», ble hun overrasket da studioet ga beskjed om at brystene hennes ville bli forstørret på filmplakaten.

- De puppene var virkelig ikke mine, sa skuespilleren overrasket den gang etter å ha sett resultatet.

Saken fortsetter under bildet.

SKUFFET: Keira ble ikke begeistret da hun så hvordan filmplakaten av King Arthur så ut etter at de gjorde brystene hennes større. Foto: All Over Press
SKUFFET: Keira ble ikke begeistret da hun så hvordan filmplakaten av King Arthur så ut etter at de gjorde brystene hennes større. Foto: All Over Press Vis mer

Vil gå foran som et godt eksempel

I høst gikk Knightley til protest mot photoshop-trenden og lot seg fotografere toppløs i septemberutgaven av magasinet Interview. Men beskjeden var klar: Ingenting skulle fikses på i etterkant.

- Jeg har fått kroppen min manipulert så mange ganger, av så mange ulike grunner enten det er paparazzibilder eller filmplakater, forteller Hollywood-skjlnnheten i et intervju med The Times, ifølge Huffington Post.

INGEN PHOTOSHOP: Keira ga klare instrukser da hun stilte toppløs i Interview magazine.
 Foto: All Over Press
INGEN PHOTOSHOP: Keira ga klare instrukser da hun stilte toppløs i Interview magazine. Foto: All Over Press Vis mer

- Jeg sa ja til å stille opp toppløs på fotoshootet, så lenge de lovet å ikke gjøre puppene mine større eller retusjere dem. For det føles viktig å fortelle at det ikke har noen betydning hvilke former man har.

Keiras slanke kropp har vært oppe til diskusjon en rekke ganger i media, og hun har tidligere fortalt at hun ofte fikk sårende bemerkninger kastet etter seg, spesielt ting som at hun så anorektisk ut.

Til The Times sier den talentfulle skuespilleren at hun mener fotografer og deres bilder har delvis skyld i hvordan kvinner ser på seg selv.

- Kvinnekroppen er en slagmark. Samfunnet vårt har blitt så fotografisk nå at det er vanskelig å se at det finnes ulike kroppsvarianter.

Kneightley er snart å se i norske Morten Tyldums historiske thriller «Imitation Game».

LES OGSÅ: - De ba meg om å «ta en Beyoncé»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer