Akuapem Poloo:

Poserte naken med sønnen - må i fengsel

Får støtte av rapperen Cardi B.

90 DAGER: Influenser, sanger og skuespiller Akuapem Paloo ble nylig dømt til tre måneders fengsel for å ha posert naken med sønnen. Foto: Skjermdump Instagram
90 DAGER: Influenser, sanger og skuespiller Akuapem Paloo ble nylig dømt til tre måneders fengsel for å ha posert naken med sønnen. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ghanesiske sangeren, skuespilleren og influenseren Akuapem Paloo, hvis egentlige navn er Rosemund Alade Brown, skapte store overskrifter i hjemlandet i fjor sommer.

I anledning hennes sønns syvårsdag valgte hun å publisere et «nakenbilde» på Instagram, der hun poserer sammen med sønnen, ifølge BBC.

På bildet er sønnen bare iført underbukser, mens hun selv er avbildet i «Evas drakt».

Blant andre Child Rights International var raskt ute med å kritisere bildet. De oppfordret også politiet til å undersøke saken, og nå har dommen kommet.

NAKEN OG ALENE: I denne serien som sendes på Discovery+ skal deltakerne både date nakne og overleve i naturen. Video: Discovery+ Vis mer

Tre måneders fengsel

Poloo fjernet bildet fra bildedelingstjenesten etter kort tid og unnskyldte seg i en egen Instagram-video. Der bidro også sønnen med ordene: «Ghanesere, vær så snille å tilgi mora mi. Hun er et godt menneske».

I juli i år ble imidlertid influenseren pågrepet av politiet og dømt til tre måneders fengsel for «vold i hjemmet».

- En hard straff vil ha preventiv effekt, uttalte dommer Christiana Cann, som også påpekte at publisering av grenseoverskridende materiale var et økende problem.

- Spurte hun barnet om lov før hun publiserte bildet? Respekterte hun barnets rettigheter? Nei, det gjorde hun ikke, la hun til, ifølge New York Post til nyhetsbyrået Newsflash.

NAKEN: Det lønner seg å se gjennom det man legger ut på Instagram. Det erfarte den svenske politimannen og influenseren Martin Melin. Video: Instagram / themartinmelin. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV. Vis mer

- Litt strengt

Influenseren anket saken, men under en ny rettssak onsdag stadfestet dommer Ruby Aryeetey dommen - Akuapem Poloo skal fengsles i 90 dager.

Samme dag skrev hun følgende på Instagram:

«Sønn, jeg elsker deg, og du skal vite at gud alltid er med deg. Oppfør deg ordentlig til mamma kommer tilbake».

I 2019 møtte influenseren den amerikanske rapperen Cardi B (29). Siden den gang har de holdt kontakten jevnlig. Derfor har også rapperen blitt bedt om å uttale seg om skuespillerens straff.

«Jeg har sett en del amerikanere gjøre fotoseanser som det der. Selv om det ikke er min stil tror jeg ikke hun mente det seksuelt, heller naturlig. Jeg mener fengsel er litt strengt. Kanskje heller prøvetid på sosiale medier eller samfunnsstraff», skrev hun i en melding på Twitter tidligere i år.

LES OGSÅ: 56-åringen setter fyr på nettet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer