EUROPAS BESTE: Praia D'El Rey er kåret til Europas beste golfresort av organisasjonen IAGTO. Foto: Visit Portugal
EUROPAS BESTE: Praia D'El Rey er kåret til Europas beste golfresort av organisasjonen IAGTO. Foto: Visit PortugalVis mer

Portugisisk golfmoro

Portugal er kåret til Europas beste golfdestinasjon.

Portugal stakk av med seieren både i klassen for beste golfdestinasjon i Europa, og beste golfresort i Europa, i den prestisjetunge kåringen som hvert år gjøres av IAGTO.

IAGTO er den internasjonale foreningen for over 1000 golftur-operatører fra hele verden. Kåringen skjer på bakgrunn av tilbakemeldinger fra besøkende golfspillere. Portugal befester med dette sin allerede sterke posisjon som et ettertraktet golfeldorado i Europa. Dette gjelder ikke minst blant skandinaver, som utgjør den største gruppen av golfspillende turister. Portugal vant foran kjente golfdestinasjoner som Spania, Skottland og Irland.

Beste golfdestinasjon
Prisen for beste golfdestinasjon ble gitt til området rundt Lisboa, og inkluderer destinasjonene Estoril & Sintra Golf Coast, Costa Azul Golf & Golfoeste.

Prisen ble tildelt for kvaliteten på de 22 banene og de flotte omgivelsene man spiller i. Turistene som besøker området for å spille golf spilte i gjennomsnitt på tre baner under besøket, og mange hadde spilt golf i regionen tidligere. Det er også verdt å merke seg at hele 99,8 prosent av de besøkende vil anbefale området for andre golfere.

Vant også for beste golfresort
Praia D’El Rey som ble kåret til beste golfsted i Europa ligger kun 50 minutter fra Lisboa sentrum. Stedet holder svært høy klasse og tilbyr det meste en golfspiller kan drømme om av kvalitet og service av bane, omgivelser og ansatte.

– Vi er svært fornøyd med å vinne denne prestisjefulle prisen når vi nærmer oss tiårsjubileet for åpningen av Praia D’El Rey. Golf på toppnivå har alltid vært vår høyeste prioritet, og vi har bygd opp et anlegg som holder akkurat det både på og rundt golfbanen, påpeker styrelederen på Praia D’El Rey, Stuart Swycher.