- HØR HER GUTT: Eugene Levy forklarer Jason Biggs om blomstene og biene...
- HØR HER GUTT: Eugene Levy forklarer Jason Biggs om blomstene og biene...Vis mer

Populær pai-pappa

Den velmenende faren fra "American Pie" har slått an hos film-fansen...

Vinnertype!


Mens mange familiekomedier er like morsomme som å se maling tørke, klarer andre å få folk til å brekke seg av latter.


Nå har det det amerikanske bladet Entertainment Weekly kåret de ti morsomste film-fedrene.


1. Eugene Levy i "American Pie" (1999) : - Å hjelpe en tenåringssønn gjennom hans seksuelle problemer er en tøff jobb, men Levy gir aldri opp.


2. Sean Connery i "Indiana Jones and the last crusade" (1989) - Skotten viser sin humoristiske side som faren til superarkeologen -spilt av Harrison Ford.


3. Robin Williams og Nathan Lane i "The Birdcage" (1996) - Williams og Lane er spiller de hysterisk morsomme homofile samboerne, som må spille hetero når Williams sønn skal gifte seg med datteren til en konservativ politiker.


4. Chevy Chase i "Hjelp, vi må på ferie" (1983) - Clarke Griswald (Chase) er mannen som fikk ferieutfordringene på rad i en rekke filmer på 80- og 90-tallet. Han gir aldri opp jakten på på den ultimate familielykken.


5. Adam Sandler i "Big Daddy" (1999) - Sandler vil imponere en dame ved å vise at han kan ta vare på en 5-åring, men det går ikke helt etter planen...


6. Gene Hackman i  The Royal Tenenbaums (2001) - Å ljuge på seg en dødelig sykdom for å hindre eks-kona i å bli sammen med en annen mann er ikke snilt, men veldig morsomt i dette tilfellet...


7. Alan Arkin og Peter Falk i "The In-Laws" (1979) - Peter Falk er mest kjent som den gamle detektime-helten Colombo, men har også en morsom side. Han spiller den hemmelige agenten som skal gifte bort sønnen sin. Denne komedien ble spilt inn på nytt i 2003 med Michael Douglas og Albert Brooks i hovedrollene.


8. Steve Martin i "Parenthood" (1989) - Komikeren Steve Martin viser hva han er god for i filmen om en trebarnsfar som forsøker å kombinere papparollen med en heseblesende jobb...


9 Alec Baldwin i "Outside Providence" (1999) -  Alec Baldwins rollefigur Old man Dunphy referer hele tiden til sønnen sin som "Dildo" - som sønnen tror er et kjælenavn...


10. Dustin Hoffman i "Meet the Fockers"- Dustin Hoffman briljerer som den hjemmeværende eks-advokaten Bernie Focker når sønnen (Ben Stiller) tar med seg kona og hennes foreldre på besøk.