I SORG: Popstjerna Robin Thicke mistet faren sin for en ukes tid siden. Nå snakker han åpenhjertig ut om den vanskelige tida og den fine minneseremonien. Foto: NTB scanpix
I SORG: Popstjerna Robin Thicke mistet faren sin for en ukes tid siden. Nå snakker han åpenhjertig ut om den vanskelige tida og den fine minneseremonien. Foto: NTB scanpixVis mer

Robin Thicke:

Popstjernen i sorg etter tapet av skuespillerfaren

Robin Thicke deler åpenhjertig om sin avdøde far, Alan Thicke.

Forrige uke kom beskjeden om at den kanadiske skuespilleren Alan Thicke (69) hadde gått bort. Han var kjent fra flere serier og filmer, spesielt ABC-serien ved navn «Growing Pains».

Den 13. desember døde han av et brått hjerteinfarkt, mens han spilte hockey i California. Begravelsen ble holdt den 19. desember, og flere store stjerner fløy inn for å ta en siste avskjed med skuespilleren.

Foruten å være skuespiller, var han kjent som faren til popstjerna Robin Thicke (39). «Blurred Lines»-sangeren er like kjent for sin musikk som for juridiske problemer rundt den.

Han og Pharrell ble i fjor vår funnet skyldig i å ha plagiert den nevnte låta, fra Marvin Gaye. Nå er 39-åringen i sorg etter tapet av faren.

- Veldig trist

Det skriver The Los Angeles Times.

- Det var selvfølgelig veldig trist, men vi hadde alle både glimt og håp i øynene, fordi det hadde han også. Vi var glade for å være med hverandre og for at han sørget for at så mange av oss holdt kontakten, sier popstjerna til avisa.

Det var i forbindelse med minnemarkeringen for faren at 39-åringen snakket med storavisa. Der fortalte han at flere store stjerner hadde flydd inn for å ta et siste farvel med den folkekjære, kanadiske skuespilleren.

- Leonardo DiCaprio fløy inn bare for å komme. Leo geleidet Kirk Cameron, Jeremy Miller, Joanna Kerns og Tracey Gold opp - Kirk hadde på seg sin «Growing Pains»-genser fra programmet - og de sto alle der og fortalte historier, sier Thicke.

Han beskriver minnemarkeringen som en feiring av livet, og at faren ville ha elsket det. Også 69-åringens enke Tanya Callau Thicke snakket til pressen etter ektemannens dødsfall.

- Jeg får vondt i magen av tristhet, og det er med stor sorg at jeg takker alle fra bunnen av hjertet mitt for støtten og kjærligheten jeg har fått denne vanskelige tida, skrev hun i en uttalelse.

Tanya er ikke Robins biologiske mor, men han beskriver forholdet hun hadde til faren hans som magisk. Han påpeker at de var sjelevenner.

REKLAMEFILM: Julie Henning fra Trondheim kapret drømmerollen og fikk spille inn reklamefilm med selveste Robin Thicke. Video: Samsung Mobile Vis mer

Rusproblemer

I forbindelse med «Blurred Lines»-bråket, ble det i fjor offentliggjort opptak fra avhørene med ham og musikkollega Pharrell Williams.

I opptaket, lagt ut at nyhetsbyrået Associated Press, fortalte Thicke at han aldri var ved sine fulle fem da han promoterte låta som fikk ham dømt for plagiat.

- Jeg var rusa og full hver gang jeg gjorde et intervju i fjor, sier han i klippet, som ble tatt opp i 2014.

Blant intervjuene Thicke stilte opp i, var hos talkshow-dronning Oprah Winfrey.

- Jeg kunne si hva som helst for å selge musikk, sier han.

Beruset til tross, låta «Blurred Lines» med Pharell Williams ga Thicke en pangstart på karrieren. Sangen var en av de mestselgende låtene i 2013, og musikkvideoen, som fort ble stemplet som kontroversiell, har over 470 millioner avspillinger.

Etter hvert gikk riktignok familien til den avdøde artisten Marvin Gaye til rettssak mot Thicke og Williams - for det de mente var plagiering.Det endte med at musikkduoen tapte søksmålet, og måtte betale Gayes etterkommere rundt 59 millioner kroner.

TÅREVÅTT: Publikum dånte da Robin Ticke brukte konserten i Virginia til å forsøke å få kona , som han nylig ble separert fra, tilbake. Video: Kim Grady Vis mer