Darius Campbell:

Popstjernen drakk vann fra Themsen - havnet i koma

Hjernen svulmet opp da Darius Campbell skulle spille inn reklamefilm.

VAR I LIVSFARE: Den britisk popartisten Darius Campbell var døden nær etter at han drakk forurenset vann fra elven Themsen i London. Foto: NTB scanpix
VAR I LIVSFARE: Den britisk popartisten Darius Campbell var døden nær etter at han drakk forurenset vann fra elven Themsen i London. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Darius Campbell (37) ble kjent da han var med i den britiske talentkonkurransen «Pop Idol» hvor han kom til finalen. Han har også spilt i en rekke musikaler, som blant annet «Chicago» og «Guys & Dolls».

Den siste tiden har han lagt sang- og skuespillerkarrieren på hylla, og jobber som promotør for veldedighetsselskapet Fresh2o, som leverer vannbeholdere som skal filtrere skittent vann, slik at det blir rent vann.

Og det var da popstjernen skulle spille inn en video for å demonstrere hvordan vannbeholderne fungerte, ved å drikke filtrert vann fra Themsen i London, at alt gikk galt.

Drakk skittent vann

Konseptet går ut på at vannbeholderne skal filtrere ut 99.9 prosent av bakteriene, men i Darius sitt tilfelle ble ikke vannet rent. Og følgene fikk han kjenne på kroppen kort tid etter.

Flasken han drakk av var nemlig ikke utstyrt med det nødvendige filteret, noe han ikke var klar over på forhånd. Det førte til at han fikk hjernehinnebetennelse og hjerneødem:

- Da jeg skulle dra for å besøke mamma i Glasgow på bursdagen hennes, kollapset jeg, forteller han til The Sunday Post.

- Det viste seg at hjernen min hadde svulmet opp, slik at den presset mot hodeskallen, legger han til.

Darius forteller at han ble hastet til sykehus, og at han i etterkant ble livredd for at filteret i vannbeholderen han frontet egentlig ikke fungerte.

I senere tid viste det seg altså at han ble syk fordi vannbeholderen han drakk av ikke hadde filter, og 37-åringen kunne puste lettet ut.

Havnet i koma

Ifølge popartisten var det faren hans som fraktet ham til sykehuset, der han raskt fikk riktig diagnose. Imidlertid havnet han i koma etter den skremmende kollapsen i 2015.

I intervjuet med The Sunday Post forteller Darius at han trolig fikk et virus fra vannet i Themsen, og at viruset ble i kroppen hans der det sakte, men sikkert brøt ned immunforsvaret hans over flere måneder.

LÅ I KOMA: Darius Campbells kreftsyke mor passet på ham mens han lå bevisstløs på sykehuset. Foto: NTB scanpix
LÅ I KOMA: Darius Campbells kreftsyke mor passet på ham mens han lå bevisstløs på sykehuset. Foto: NTB scanpix Vis mer

Dermed var han mye mer utsatt for infeksjoner enn vanlig:

- Jeg hadde vært mye ute og flydd, og fikk hjernehinnebetennelse, som på den tiden hadde en oppsving, forklarer Darius.

Situasjonen ble ikke bedre av at moren hans, Avril Danesh, gjennomgikk cellegiftbehandling og stråling for brystkreft da han kollapset. Hun vek ikke fra hans side mens han lå i koma, forteller han.

I dag har det gått et par år siden den dramatiske hendelsen, som medførte at Darius var sengeliggende i tre måneder. Nå går det imidlertid mye bedre med 37-åringen, og han sier han føler seg heldig som er i live.

LES OGSÅ: «Snapchat-dronningen» døde etter time hos kiropraktor

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer