SUPER BOWL: Grammy-vinner Pink fikk æren av å synge nasjonalsangen under årets Super Bowl, men det gikk kanskje ikke så bra som hun håpet - ifølge en rekke fans. Video: NTB Scanpix Vis mer

Pink på Super Bowl:

Popstjernen blir hengt ut etter denne fremføringen

Pinks versjon av nasjonalsangen under Super Bowl falt ikke i god jord hos alle.

Publisert

(Se og Hør): Natt til mandag gikk USAs største, årlige idrettsarrangement av stabelen, da det nok en gang var duket for Super Bowl. Amerikansk fotball er en stor sport, og millioner av seere verden over får årlig med seg begivenheten.

I år var det Philadelphia Eagles som skulle stikke av med seieren, etter en intens kamp mot New England Patriots.

Mens kampen gikk relativt skandalefritt for seg, har enkelte av underholdningsinnslagene måttet tåle kritikk fra flere hold.

SUPER BOWL: Justin Timberlake opptrådte under nattens Super Bowl - med norske Mona Berntsen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Da popstjernen Pink eksempelvis skulle synge nasjonalsangen foran en fullstappet fotballstadion i Minneapolis, gikk det ikke like glatt for seg som man kanskje skulle trodd.

Som følge av en forkjølelse, var stemmen kanskje ikke så bra som den pleier. Dét fikk hun også høre i etterkant.

Trosset sykdom

USAs nasjonalsang har tittelen «The Star-Spangled Banner» og ble skrevet i 1814, basert på en dikt av Francis Scott Key. I 1931 ble den anerkjent som landets offisielle låt, underskrevet av daværende president Herbert Hoover.

Siden den gang har det vært kutyme å spille av sangen i offisielle sammenhenger, litt som vi gjør her hjemme. Under den årlige Super Bowl-kampen har anerkjente artister historisk sett sunget låten, mens fotballspillerne holder seg på brystet og lytter med.

Æren gikk i år altså til Pink, som blant annet har vunnet Grammy-pris tre ganger. Det spøkte lenge for framførelsen. For folk flest er det irriterende å være forkjøla, men for en sanger kan det potensielt ødelegge hele opptredener. Hun bestemte seg likevel for å prøve.

«Jeg har hatt lyst til å synge denne sangen helt siden 1991, da jeg så mitt store idol - Whitney Houston - eie denne låten. Og nå har sjansen min endelig kommet», skrev hun stolt på Instagram etter opptredenen.

- Du suger

I fjor så hele 172 millioner amerikanere kampen, og det er ventet at tallene trolig er like høye i år. Det var derimot ikke alle som satte like stor pris på artistens noe hese tolkning.

En nettroll mente at Pink var dårlig, og at alle som likte opptredenen hennes var dumme. Meldinger med lignende ordlyd ble også skrevet på Twitter. Det så artisten seg nødt til å svare på.

«Ja, men jeg suger heldigvis mens jeg synger nasjonalsangen til landet vårt, mens du bare suger alene på en skitten sofa», skrev hun, etterfulgt av emneknaggen #winning.

Meldingen er delt videre over 8000 ganger og likt av over 50 000 profiler. Nettrollet som artisten i utgangspunktet svarte, har siden slettet meldingen sin.

«Sjansen for opptredenen min kom tilfeldigvis i en tid hvor jeg har to små barn som bokstavelig talt hoster inn i munnen min og som gnir snørret snitt på kinnet mitt», skrev hun blant annet på Instagram om opptredenen.

I vinden

Den anerkjente popsangeren har virkelig fått ny vind i seilene det siste året. Alecia Beth Moore, som hun egentlig heter, har blant annet klart å skape overskrifter med sine politiske uttalelser.

Popstjernen er mor til dattera Willow (6) og sønnen Jameson (1), som hun har med ektemannen Carey Hart (42).

I den glossy popbransjen har hun skilt seg ut med en tøff og «gutteaktig» stil, og i et intervju med avisen Sunday People sa hun i høst at hun er opptatt av at barna hennes ikke skal føle seg begrenset av tradisjonelle kjønnsroller.

- Forrige uke fortalte Willow meg at hun skal gifte seg med en afrikansk kvinne. Jeg svarte sånn: «Supert, kan du lære meg hvordan man lager afrikansk mat?». Og hun sa: «Selvsagt, mamma, og vi skal bo hos dere mens huset vårt blir klart», fortalte hun.

I intervjuet forteller 38-åringen også at hun støtter et fokus på kjønnsnøytralitet i skoler og barnehager, og kommer med følgende eksempel:

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 08.07.2012 Artisten Pink la ut Youtube-video hvor hun annonserte dato for albumslipp, med teipa pupper. Vis mer

- Jeg var på en skole, og på toalettet utenfor barnehagen sto det «kjønnsnøytralt - hvem som helst», og det var en tegning av mange forskjellige figurer. Jeg tok et bilde av det og skrev «framgang». Jeg syntes det var fantastisk. Jeg elsker at barn snakker om dette, sa Moore.

Artisten møtte sin nåværende ektemann i 2002. De dukker ofte opp på røde løpere sammen, og Hart er ofte å se på Moores profiler i sosiale medier. Likevel er ikke ting forholdet alltid like rosenrødt som det kanskje framstår.

Overfor den britiske storavisen The Guardian fortalte hun i fjor at ekteskap og monogami som samlivsform arter seg på forskjellige måter.

- Det skjer at jeg titter på ham, og da er han den mest omtenksomme, logiske og tilstedeværende … Han er som en klippe. Han er en god mann, og en god far, sa hun til avisen, og fortsatte:

- Og så har vi gangene hvor jeg ser på ham og sier: Jeg har aldri likt deg. Det er ikke noe ved deg jeg liker. Vi har ikke noe til felles. Jeg liker ikke noe av den dritten du liker. Jeg vil aldri se deg igjen, sa hun.

LES OGSÅ: ​Endte nesten i slåsskamp​​

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer