Ally Brooke:

Popstjernen (27) venter med sex

- Aldri følt meg presset.

JOMFRU: Den amerikanske popstjerna Ally Brooke, kjent fra gruppa Fifth Harmony, åpner nå opp om hvorfor hun sparer seg til ekteskapet. Her fotografert i fjor, da hun var med på amerikanske «Skal vi danse». Foto:David Livingston/Getty Images/AFP, NTB
JOMFRU: Den amerikanske popstjerna Ally Brooke, kjent fra gruppa Fifth Harmony, åpner nå opp om hvorfor hun sparer seg til ekteskapet. Her fotografert i fjor, da hun var med på amerikanske «Skal vi danse». Foto:David Livingston/Getty Images/AFP, NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske popgruppa Fifth Harmony ble satt sammen i 2012 av Simon Cowell, etter at han bestemte seg for å gi fem kvinnelige soloartister som ikke kom videre fra auditionene sine i «X-Factor» en ny sjanse. Det skulle vise seg å være en genistrek, for gruppa har siden debuten solgt millioner av album.

I tillegg har flere av medlemmene gjort det godt som soloartister. Camila Cabello meldte seg ut av bandet i 2016, en avgjørelse som skulle vise seg å være smart om man speiler det mot hvor stort hun har gjort det alene.

Gruppa har siden 2018 ligget på is, som betyr at alle fokuserer på egne karrierer for øyeblikket. 27 år gamle Ally Brooke er et av de totalt fem originalmedlemmene i gruppa. Hennes første soloalbum er ventet senere i år, men er i disse dager aktuell med en nokså avslørende selvbiografi.

SELGER NAKENBILDER: Lene Angelica Nilsen, kjent fra «Paradise Hotel», måtte ty til en ny karrierevei da coronaviruset inntraff. Reporter: Jonas Scheie Hammer / Video: Kine Falch Vis mer

Sparer seg

I boka «Finding your harmony: Dream big, have faith and achieve more than you can imagine» åpner hun nemlig opp om hvorfor hun har bevart dyden sin.

For å promotere boka, og det oppsiktsvekkende innholdet, gjestet hun nylig podkasten «Hollywood Raw» for å utbrodere.

- Jeg åpner opp om at jeg vil spare meg til ekteskapet. Jeg var modig som delte det. Det er noe jeg holder veldig høyt. Og jeg gjør fortsatt det i dag, forteller hun om jomfrudommen.

- GLAD: 27-åringen sier hun synes det er fint å kunne dele åpent om sitt valg med fansen. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB
- GLAD: 27-åringen sier hun synes det er fint å kunne dele åpent om sitt valg med fansen. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP, NTB Vis mer

Ifølge det amerikanske helsedepartementet debuterer amerikanske heterofile kvinner gjennomsnittlig seksuelt når de er 17,3 år gamle. 27-åringen er dermed ti år på overtid om man skal kikke på statistikken.

Hun er derimot åpen om at stigmaet ikke skremmer henne, og at hun er stolt over å ha tatt avgjørelsen.

- Jeg har vært glad for at jeg kunne dele dette med mine fans og lesere, for å vise dem valget jeg har tatt. De må gjerne oppfatte det som de selv vil. Å la mitt sanne jeg skinne gjennom har vært målet med denne boka, sier hun i podkasten.

Videre forklarer 27-åringen at hun har til gode å møte noen som ikke respekterer valget hennes, også i romantiske situasjoner. Det har derimot hendt at folk har gjort narr av henne, men det takler hun.

SENSASJON: Gruppa Fifth Harmony gjorde det stort fram til prosjektet ble lagt på is i 2018. Her er alle de originale medlemmene fotografert sammen i 2015. Foto: S Meddle/ITV/REX, NTB
SENSASJON: Gruppa Fifth Harmony gjorde det stort fram til prosjektet ble lagt på is i 2018. Her er alle de originale medlemmene fotografert sammen i 2015. Foto: S Meddle/ITV/REX, NTB Vis mer

Støtten renner inn

Stjerna er for tida i et forhold med manager Will Bracey, og var fra 2013 til 2015 sammen med skuespiller Tom Ogletree. Begge to respekterer valget om å spare seg til ekteskapet.

- Alle har akseptert det, noe som er kjempekult. Det er fint å føle seg respektert. Jeg har aldri følt meg presset, og det er det fine med det, sier hun.

Hun ble født i Texas, og gikk på en kristen barneskole. Hun har ved flere anledninger snakket om troen sin, som muligens er noe av grunnen til at hun ønsker å vente til hun er gift med å ha samleie.

27-åringen sier hun har fått gode tilbakemeldinger etter at hun åpnet seg om valget. På Instagram takker hun fansen for støtten, og sier at hun vil fortsette med åpenheten - om det kan hjelpe andre i lignende situasjoner.

«Jeg har fått mange meldinger, telefoner og DMs. Tusen takk. Jeg håper at jeg kan gi folk kraft til å være den de vil være, uavhengig av hva det betyr. Vi burde alle hylles for å være oss selv», skriver hun til sine 4,3 millioner følgere.

Blant andre kjendiser som sparte seg til ekteskapet finner vi Kevin Jonas, Jessica Simpson og Carrie Underwood. Sistnevnte fortalte i 2007 til Slate Magazine at hun var jomfru, og at hun ventet på den rette. Han dukket opp året etter, og paret giftet seg i 2010.

LES OGSÅ: Hollywood-stjernen i sorg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer