Sophie Xeon:

Popstjerne (34) døde brått

Popstjernen og transikonet Sophie Xeon ble bare 34 år gammel.

ULYKKE: Sophie Xeon døde i en ulykke i Aten, 34 år gammel. Her under en konsert i London i mars 2018. Foto: Rex / Shutterstock / NTB
ULYKKE: Sophie Xeon døde i en ulykke i Aten, 34 år gammel. Her under en konsert i London i mars 2018. Foto: Rex / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Den skotske popstjerna og transikonet Sophie Xeon - kjent under artistnavnet SOPHIE - har gått bort bare 34 år gammel. Det bekrefter managementet til avisa The Guardian.

Den Grammy-nominerte artisten døde i en ulykke i den greske hovedstaden Aten.

- På dette tidspunktet er respekt og familiens privatliv vår prioritet. Vi ber også om respekt for fansen, og at man behandler denne nyheten med forsiktighet, sier managementet i uttalelsen.

34-åringen var kjent for sin elektroniske popmusikk, men markerte seg også som artist, låtskriver og DJ. Xeon har også jobbet med flere store stjerner, deriblant Madonna (62).

- Xeon var en pioner for ny lyd, en av de mest innflytelsesrike artistene det siste tiåret. Ikke bare på grunn av sin geniale produksjon og kreativitet, men også for budskapet og synligheten hen oppnådde. Et ikon for frigjøring, heter det videre i uttalelsen.

Transperson

Xeon var transperson og et stort forbilde for mange. Stjerna fortalte om livet som transperson i et intervju med Paper Magazine i 2018.

- Å være trans er å ta kontroll for å føre kroppen din i linje med din sjel og ånd - så de ikke lenger kjemper mot hverandre og sliter med å overleve. Det betyr at du ikke er ei mor eller en far, du er et individ som ser på og føler på verden, sa den avdøde artisten den gang.

DØD: Disse kjendisene måtte vi ta farvel med i 2020. Vis mer

Sophie Xeons team har tidligere sagt at artisten ikke ønsket å bli beskrevet med personlig pronomen.

Stjerna ble født i 1986, og vokste opp i Glasgow i Skottland, og debuterte med singelen «Nothing More To Say» i 2013. Hen slo imidlertid gjennom for et bredere publikum med låten «Bipp» samme år.

I 2018 ga artisten ut sitt første album «Oil of Every Pearl’s Un-Inside» - som ble nominert til Grammy i kategorien beste dans/elektronisk album. Albumet høstet svært gode kritikker da det kom ut.

LES OGSÅ: Dette skal hun gjøre nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer