MÅTTE GOOGLE: Politisjefen i Paris erkjenner at han måtte få hjelp fra søkemotoren Google for å finne ut hvem som hadde blitt overfalt i en luksusleilighet i Paris natt til 4. oktober. Foto: wenn.com
MÅTTE GOOGLE: Politisjefen i Paris erkjenner at han måtte få hjelp fra søkemotoren Google for å finne ut hvem som hadde blitt overfalt i en luksusleilighet i Paris natt til 4. oktober. Foto: wenn.com Vis mer

Politiet visste ikke hvem Kim Kardashian var

- Hun har masse «likes» på Facebook.

Publisert

Fransk politi har vært relativt stille etter at en av verdens mest omtalte kvinner, Kim Kardashian (36) ble brutalt overfalt og ranet under et besøk i Paris for tre uker siden.

I et stort intervju med magasinet Vanity Fair snakker byens politimester, Christian Sainte, for første gang om det velomtalte innbruddet, der realitydronninga ble bundet fast og fraranet millioner.

Sainte lå hjemme og sov natt til 4. oktober da han fikk en telefon om et mulig væpnet ran på fasjonable Hôtel de Pourtalès.

Saken fortsetter under bildet.

HER GIKK DET GALT: Maskerte menn skal ha tatt seg inn gjennom denne døra utenfor Kardashians luksusleilighet i Paris. Dette bildet er tatt på formiddagen etter det brutale ranet.  Foto: Solo Syndication
HER GIKK DET GALT: Maskerte menn skal ha tatt seg inn gjennom denne døra utenfor Kardashians luksusleilighet i Paris. Dette bildet er tatt på formiddagen etter det brutale ranet. Foto: Solo Syndication Vis mer

- Masse likes på Facebook

Politisjefen stusset først over hvorfor han ble ringt for et innbrudd, og spurte kollegaen i andre enden om det var noe ekstraordinært ved offeret.

Fortsatt uten svar (kollegaen visste heller ikke hvem Kim Kardashian var), skrudde Sainte på datamaskinen for å søke opp navnet på Google.

- Da skjønte jeg hvem hun var. Nå vet jeg nesten alt om henne, forteller Sainte til magasinet, og legger til:

- Denne kvinnen, Kim Kardashian, er ikke som alle andre. Hun har masse likes på Facebook.

Vi kan i alle fall konkludere at realitykjendiser ikke var noe politisjefen viet spesielt mye tid til. En ærlig sak.

Ingen bløff

Da nyheten om Kardashian-ranet traff verdensveven, dukket det opp spekulasjoner på om overfallet kunne være iscenesatt.

- Kardashian-familien har måttet tåle mye kritikk for å være desperate etter oppmerksomhet, men jeg tror ikke de går så langt, uttalte popkulturekspert Ingeborg Heldal til Dagbladet.

Overfor Vanity Fair legger Christian Sainte et endelig lokk på ryktene.

- På dette tidspunktet er det ingen grunn til å tvile på at dette ranet ikke var virkelig, sier han, og legger til at hendelsen forblir en av hans merkeligste saker gjennom karrieren.

Saken fortsetter under bildet.

ØKER SIKKERHETEN: Kim har valgt å øke sikkerheten rundt seg selv etter ranet i Paris. Her sammen med sikkerhetsvakten sin Pascal Duvier.  Foto: Abaca
ØKER SIKKERHETEN: Kim har valgt å øke sikkerheten rundt seg selv etter ranet i Paris. Her sammen med sikkerhetsvakten sin Pascal Duvier. Foto: Abaca Vis mer

Forsatt på frifot

Av hensyn til etterforskningen kan politisjefen ikke gå ut med nye detaljer fra selve hendelsesforløpet.

Han bekrefter imidlertid at gjerningsmennene fortsatt er på frifot, uten å ville si noe om eventuelle mistenkte.

Kim Kardashian har holdt seg fullstendig unna offentligheten siden overfallet. Trafikken på sosiale medier, der hun ellers er svært aktiv, har stått - og står fremdeles på stedet hvil.

Mange har spurt seg om 36-åringen gjorde seg mer utsatt for et innbrudd ved å vise fram svindyre smykker på Instagram og Snapchat bare timer før ranet fant sted, deriblant Paris-politiets talskvinne, Johanna Primevert.

- Når man snakker om en stjerne som Kim Kardashian som har, tror jeg, mer enn 48 millioner følgere på Twitter, så kunne dette likevel skjedd i utlandet som i Paris, sa hun.

Saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Se Kanyes rørende bursdagshilsen til kona Kim

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer