Stella Mwangi:

- Politiet utsatte meg for vold

I morgen møter Stella Mwangi i retten.

MØTER I RETTEN: Artisten Stella Mwangi skal ifølge en tiltale fra Oslo tingrett ha krasjet en luksusbil mens hun kjørte i fylla. I morgen skal hun forsvare seg i retten. Foto: Lars Eiving Bones/ Dagbladet.
MØTER I RETTEN: Artisten Stella Mwangi skal ifølge en tiltale fra Oslo tingrett ha krasjet en luksusbil mens hun kjørte i fylla. I morgen skal hun forsvare seg i retten. Foto: Lars Eiving Bones/ Dagbladet. Vis mer

Torsdag må artist og tidligere Melodi Grand Prix- deltaker Stella Mwangi (32) møte i retten, tiltalt for å ha kjørt i beruset tilstand og for forulemping av offentlig tjenestemann.

Hendelsen artisten er tiltalt for og som behandles i Oslo tingrett torsdag, skal ha funnet sted i fjor høst, men ble først omtalt i mediene tidligere i mai.

Til Se og Hør forklarer Stella Mwangi at hun selv har en helt annen versjon av hendelsen hun nå står tiltalt for.

Hevder politiet brukte vold

Etter det Se og Hør erfarer vil Stella fra tiltalebenken blant annet hevde at politiet brukte vold mot henne under pågripelsen.

- Det å gå haltende fra en politistasjon med hovne knær fra å bli slengt ned på bakken, åpne sår som blødde av å bli lagt ned i asfalten og blåmerker på både arm og rygg av å bli kneet og holdt fast, er noe av det verste jeg har opplevd, forklarer Stella til Se og Hør, og legger til:

- Jeg trodde politiet skulle beskytte og gi oss trygghet i hverdagen. Denne tilliten jeg hadde er nå blitt til en frykt som holder meg oppe om kveldene.

Nå ser artisten frem til å forklare sin opplevelse av hendelsen i rettssalen.

- Jeg ser frem til å få forklart meg i retten, slik at jeg kan prøve å få lagt denne saken bak meg, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

Stellas manager, Erland Bakke, hevder videre at Stella er uenig i tiltalen i sin helhet.

- Det skal blir bra for Stella å få forklart sin side av saken. Etter å ha lest sakspapirene opplever vi at partene er enige om at hun ikke har kjørt med promille. Politiet stoppet henne på gaten to timer etter et påstått trafikkuhell, sier han, og legger til:

- La oss håpe dette løser seg på en ryddig måte i retten.

Til Se og Hør sier politiadvokat Karianne Worren ved Oslo politidistrikt følgende om Stellas påstander rundt pågripelsen:

- Politiet tar dette til etterretning, og saken vil bli behandlet i retten torsdag. Utover dette har vi ingen kommentar.

Høy promille

Ifølge tiltalen kjørte Stella en luksusbil i Bernt Ankers gate i Oslo 29. september i fjor «til tross for at hun var påvirket av alkohol og/eller andre berusende eller bedøvende midler».

Etter det Se og Hør erfarer, vil Stella i morgen motsi påstanden om at hun kjørte bilen etter å ha drukket.

Saken fortsetter nedenfor.

BLÅMERKER: Stella Mwangi skal angivelig ha fått disse merkene etter pågripelsen av politiet. Foto: Privat.
BLÅMERKER: Stella Mwangi skal angivelig ha fått disse merkene etter pågripelsen av politiet. Foto: Privat. Vis mer

Ifølge tiltalen, skal hun i påvirket tilstand ha kjørt inn i en eller flere biler på stedet, noe som førte til materielle skader på bilene.

Politiadvokat Tone-Anne Stene i Oslo politidistrikt har tidligere uttalt til Dagbladet at politiet på dette tidspunktet ikke kunne utelukke at det var snakk om materielle skader på flere biler.

En blodprøve som ble tatt av henne to timer etter kjøringen viste at hun hadde 2,22 i promille, heter det videre i tiltalen.

Hun er også tiltalt for forulemping av offentlig tjenestemann, etter at hun skal ha ropt til to politibetjenter. Ifølge tiltalen «skrek og/eller kjeftet» hun også på en av politimennene og satte seg kraftig til motverge

- Håper på god vurdering

Stella skal, etter ulykken skjedde, ha beveget seg til en samling med venninner der det ble drukket alkohol. Det var ifølge manageren først da hun forlot denne samlingen at politiet kom. Artisten har selv forklart til manageren at politiet «la henne i bakken».

- Personen har ikke kjørt bil i beruset tilstand, og politiet har ikke tatt henne i å kjøre noe som helst. Hun drakk etter den ulykken skjedde. Selv mener artisten at det heller ikke var snakk om noen ulykke, så at denne andre personen velger å ringe politiet i etterkant får stå for hans regning, uttalte artistens manager til Dagbladet da tiltalen ble kjent.

LES OGSÅ: - Følte meg ferdig med MGP, men så ble jeg overbevist