Avicii er død:

Politiet med nye detaljer om Aviciis dødsfall

Sendte ut pressemelding tirsdag ettermiddag.

GÅTT BORT: Avicii ble verdensberømt som DJ, remixer og albumprodusent, og toppet listene i en rekke land gjennom flere år - med låter som «Fade into Darkness», «Hey Brother» og «Wake Me Up». Den 28 år gamle svensken ble av mange regnet som en pionér innenfor elektronisk dansemusikk. Foto: NTB Scanpix
GÅTT BORT: Avicii ble verdensberømt som DJ, remixer og albumprodusent, og toppet listene i en rekke land gjennom flere år - med låter som «Fade into Darkness», «Hey Brother» og «Wake Me Up». Den 28 år gamle svensken ble av mange regnet som en pionér innenfor elektronisk dansemusikk. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Sjokknyheten om at en av verdens mest framgangsrike EDM-artister har gått bort, i en alder av bare 28 år, traff verden like før klokka halv åtte fredag forrige uke.

Tim Bergling, bedre kjent som Avicii, døde mens han var på ferie i Midtøsten. Politiet i Muskat i Oman har siden holdt kortene tett til brystet.

I dag valgte politiet å frigi nye detaljer rundt 28-åringens plutselige bortgang.

Ifølge Expressen kan de fortelle at to obduksjoner er blitt gjort, og at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet. I pressemeldingen bekrefter politiet også at Avicii ble funnet død på et hotell i Muskat.

Foreløpig er ikke dødsårsaken offentlig kjent.

Det er per nå få som vet dødsårsaken til den unge artisten. Det lokale politiet har tidligere opplyst overfor SVT at de er kjent med hva som har forårsaket Aviciis tidlige bortgang, men at de ikke ønsker å gå ut med denne informasjonen til media.

DØDE FREDAG: Artisten Avicii, hvis ordentlige navn er Tim Bergling, døde fredag ettermiddag, forrige uke. Video: Ingrid Cogorno / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Slet med helsen

For to år siden opplyste den svenske artisten i et langt åpent brev, til sine fans på eget nettsted, at han kommer til å gi seg med turnélivet.

- Jeg vet at jeg er velsignet med å være i stand til å reise rundt i verden og gjøre dette, men jeg har for lite tid til livet til den ekte personen bak artisten, skrev han, og la til:

- Jeg vil imidlertid aldri gi slipp på musikk - jeg vil fortsette å snakke med mine fans gjennom den, men jeg har bestemt meg for at dette 2016-løpet vil være min siste turné og siste show. La oss gå ut med et smell!

Den unge artisten har tidligere også måttet ta en pause fordi karrieren har slitt på helsen hans. Det var i september 2014 at superstjernen kansellerte alle planlagte konserter over en periode på grunn av helseproblemer.

- Jeg kunne ikke fortsette å presse meg på samme måte lenger. Det føltes som jeg ville møte veggen hvis jeg ikke stoppet opp litt, skrev han på Twitter den gang.

Tidligere samme år ble han igjen fraktet til sykehuset og ble tvunget til å fjerne galleblæren. Han ble også innlagt på sykehus mens han var på turné i 2012, grunnet betennelse i bukspyttkjertelen.

HYLLET TIM: På Sergels torg i Stockholm hadde fans og publikum samlet seg for å hedre artisten Avicii, som ble funnet død fredag 20. april. Video: Expressen Vis mer

Hvorvidt sykdomshistorien hadde noe med dødsfallet å gjøre, er foreløpig ikke kjent. Avicii hadde imidlertid et nytt album så godt som klart før han døde brått.

Ifølge Expressen hadde Bergling jobbet med et nytt studioalbum siden begynnelsen av året, sammen med låtskrivere som Carl Falk, Jocke Berg fra Kent og Vincent Pontare.

Hva som nå skjer med musikken, er ikke bestemt. Berglings nærmeste familie har bedt om ro i tida som kommer.

- Vi ber om å vise hensyn og la dem være i fred i denne vanskelige tida. Ingen flere uttalelser kommer til å bli gjort, uttalte Aviciis pressekontakt, Ebba Lindquist, da nyheten om dødsfallet ble kjent.

Hedret artisten

Nyheten om Aviciis død har blitt omtalt verden over. En rekke kjente musikkprofiler har de siste dagene tatt til sosiale medier for å sende sine varmeste kondolanser.

Blant dem mannen som flere ganger har erklært Avicii som sitt store idol, Kyrre Gørvell-Dahll (26).

«Kan ikke tro at dette er sant. Min største inspirasjon og grunnen til at jeg i det hele tatt begynte å lage elektronisk musikk. Takk for all gleden du har gitt til verden med musikken din», skrev Kygo på Instagram.

26-åringen valgte også å hedre den avdøde musikkprodusenten under Coachella-festivalen i California i helgen:

Aviciis tidligere manager, svensk-iranske Arash Pournouri (36), jobbet tett med den avdøde musikeren gjennom store deler av hans karriere, fram til 2016.

Han er, som så mange andre, i bunnløs sorg.

- Jeg klarer ikke sette ord på følelsene jeg har akkurat nå. Du var min familie. Min bror. Min venn. En del av mitt hjerte. Som nå er borte. Jeg har aldri opplevd en dypere sorg, skriver han på Instagram.

- Vi ville være kreative og berøre verden. Og vi berørte. Mer enn en gang. Det gjør du ennå, selv om du er borte. Det gjør likevel ikke opp for at livet ditt tok slutt, altfor tidlig. Jeg husker ikke når jeg gråt sist, men øynene mine har vært hovne av tårer siden jeg fikk vite dette. Jeg har ikke akseptert det, og kan fortsatt ikke forstå at det er sant, skriver Aviciis tidligere manager.

Flere opptredener i Norge

Avicii ble verdensberømt som DJ, remixer og albumprodusent, og toppet listene i en rekke land gjennom flere år. Han slo gjennom med debutalbumet Seek Bromance i 2010, og fortsatte sin internasjonale karriere med kjente låter «Fade into Darkness», «Hey Brother» og «Wake Me Up».

Han sto flere ganger på scenen i Norge, blant annet under Findings-festivalen i Oslo i 2014 og 2015.

28-åringen var også en av verdens best betalte DJ-er. I 2015 var han på 47. plass på Forbes’ toppliste over de 100 mest innflytelsesrike kjendisene, rangert etter inntekt.

LES OGSÅ: Derfor måtte han avlyse alle konsertene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer