Natalie Wood:

Politiet anser mystisk Hollywood-dødsfall som «mistenkelig»

- Han var den siste personen som var med Natalie før hun forsvant, sier politietterforsker.

EKTEMANNEN: Hollywood-stjernen Natalie Wood var gift med skuespiller Robert Wagner fra 1972 og fram til hennes død i 1981. Foto: AP / NTB scanpix
EKTEMANNEN: Hollywood-stjernen Natalie Wood var gift med skuespiller Robert Wagner fra 1972 og fram til hennes død i 1981. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I 1981 ble filmstjernen Natalie Wood funnet død i sjøen ved Santa Catalina Island utenfor Los Angeles. Hun ble 43 år gammel.

Dagen etter at stjernen var på båttur med ektemannen Robert Wagner, skuespiller Christopher Walken og skipperen Dennis Davern langs kysten i California, ble hun funnet død ikledd en rød jakke og en nattkjole.

Etter en to uker lang etterforskning, ble det erklært at dødsårsaken var en ulykke. I 2011 gjenopptok politiet imidlertid saken, og året etter ble dødsårsaken endret fra «ulykke» til «ubestemt», ifølge CBS News.

Natt til fredag opplyser politiet i Los Angeles om at de nå anser det som et mistenkelig dødsfall, etter at nye vitner har meldt seg, ifølge AP.

De forteller at et nytt vitne skal ha hørt skriking, og lyder av at noe knuste fra parets lugar. Andre vitner skal også ha sett en mann og en kvinne krangle på båten.

Saken fortsetter nedenfor.

MYSTISK DØDSFALL: Filmstjernen Natalie Wood var kanskje mest kjent for filmene «Miracle on 34th Street», «Splendor in the Grass», «Rebel Without a Cause» og «West Side Story». Foto: AP / NTB scanpix
MYSTISK DØDSFALL: Filmstjernen Natalie Wood var kanskje mest kjent for filmene «Miracle on 34th Street», «Splendor in the Grass», «Rebel Without a Cause» og «West Side Story». Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Nye teorier

Nyheten kommer like etter at politiet fortalte at Woods daværende ektemann, Robert Wagner, etterforskes som mistenkt i saken.

Dette kommer fram i et intervju etterforsker i saken, John Corina, har gjort i «48 Hours»-dokumentaren «Natalie Wood: Death in Dark Water», ifølge CBS News.

Dokumentaren sendes i USA lørdag.

- Etter å ha etterforsket denne saken de siste seks åra, tror jeg han er mer mistenkt nå enn før. Jeg mener, vi vet nå at han var den siste personen som var med Natalie før hun forsvant, sier Corina i intervjuet.

I dokumentaren snakker «48 Hours»-reporter Erin Moriarty med etterforskeren vedrørende nye vitner, nye beviser og nye teorier om hva om kan ha skjedd kvelden 28. november 1981. ​

Saken fortsetter nedenfor.

DRUKNET: Dette bildet fra 1969 viser Natalie Wood og hennes ektemann Robert Wagner. Foto: AP Photo/DFS, File/NTBScanpix
DRUKNET: Dette bildet fra 1969 viser Natalie Wood og hennes ektemann Robert Wagner. Foto: AP Photo/DFS, File/NTBScanpix Vis mer

- Mistenkelig nok

Ifølge John Corina skal Robert Wagner ha nektet å snakke med politiet etter at saken ble gjenåpnet i 2011. Han forteller at han ikke tror Woods daværende ektemann forteller hele sannheten.

- Jeg har ikke hørt at han har fortalt alle detaljene som matcher hva de andre vitnene forteller. Jeg tror at han har forandret historien flere ganger. Og hans versjon av hva som skjedde, gir ikke mening, forteller Corina.

Ifølge CBS News skal det ha blitt oppdaget flere sår og blåmerker på Natalie Woods kropp under obduksjonen. Dette skal ha vært en av grunnene til at politiet mistenker at dødsfallet ikke nødvendigvis var en ulykke.

- Jeg tror dette er mistenkelig nok til å få oss til å tenke at noe skjedde, sier John Corina.

YACHTEN: Natalie Wood var om bord i denne båten, «Splendour». Dette bildet er tatt ved Keawalo Basin båthavn i fjor på Hawai. Foto: Kent Nishimura/Getty Images/AFP/NTBScanpix
YACHTEN: Natalie Wood var om bord i denne båten, «Splendour». Dette bildet er tatt ved Keawalo Basin båthavn i fjor på Hawai. Foto: Kent Nishimura/Getty Images/AFP/NTBScanpix Vis mer

- Ingen vet hva som skjedde

Robert Wagner har tidligere forklart at Wood trolig var irritert over at en jolle, som var festet til yachten, stadig dunket inn i båten. Han mente at kona dermed skal ha falt i vannet da hun skulle fikse festet til jolla.

Robert Wagner skrev i sin biografi i 2008 det han mente å huske fra kvelden da Natalie Wood forsvant.

Han skrev at han drakk noen drinker sammen med Wood og Walken på en restaurant, og så på båten.

Wood skal ha gått til soverommet under en krangel mellom de to mennene, og den siste gangen han så henne sto hun foran et speil på badet og fikset håret, og hun lukket døra.

- Ingen vet hva som skjedde. Det er bare to muligheter; Enten prøvde hun å komme seg unna krangelen, eller så prøvde hun å fikse båten. Men ingen kan vite akkurat hva som skjedde, skrev han ifølge CBS News.

LES OGSÅ: - Jeg holdt på å spise meg til døde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer