MED KONA: Roman Polanski er i dag gift med den franske skuespillerinnen Emmanuelle Seigner (47). Her fra da paret var til stede under Cannes-festivalen i mai i år. Foto: All Over Press
MED KONA: Roman Polanski er i dag gift med den franske skuespillerinnen Emmanuelle Seigner (47). Her fra da paret var til stede under Cannes-festivalen i mai i år. Foto: All Over PressVis mer

Polanski-sexoffer gir ut selvbiografi

Samantha Geimer var bare 13 år da den 29 år eldre filmregissøren forgrep seg på henne.

SEOGHØR.NO: I 1977 ble den da 13 år gamle jenta Samantha Geimer (50) voldtatt av den 29 år eldre filmregissøren Roman Polanski (79) etter en fotosession i huset til skuespiller Jack Nicholson (76) i Mulholland Drive i Los Angeles.

Den groteske hendelsen har satt dype spor i både Geimer og Polanskis liv, og i 1988 saksøkte voldtektsofferet den anerkjente filmregissøren for rundt tre millioner kroner - og vant.

Regissøren, som er kjent for filmer som «Rosemary's Baby», «Pianisten» og «Den niende Porten», var hyret inn for å ta bilder av tenåringsjenta for franske Vogue, og skal ifølge Hollywood Reporter, ironisk nok ha tatt bildet av Geimer som pryder forsiden av biografien hennes.

Da bokprosjektet ble kjent i fjor fortalte Geimer:

- Jeg er mer enn et «sexpikeoffer». Uten vrede tilbyr jeg nå min side av historien, med det formål å dele en historie som vil gi meg min identitet tilbake.

Ett år etter at Polanski dopet 13-åringen med sovepiller og alkohol, og utførte det grufulle overgrepet, skulle regissøren få sin straff. Men Polanski stakk av fra USA til Frankrike, og ble ikke før i 2010 arrestert i Sveits og holdt i husarrest.

Til tross for at USA ønsker at Polanski skal bli utlevert til dem, slik at han får sin rettmessige straff, nektet Sveits å utlevere 79-åringen, ettersom han gikk med på å betalte en sikkerhetskausjon på svimlende 25 millioner kroner.

Han har dermed siden blitt boende i Frankrike sammen med sin franske skuespillerkone Emmanuelle Seigner (47), som han giftet seg med i 1989.

Geimer på sin side har tilgitt den anerkjente regissøren, og dukket overraskende nok opp på rød løper under visning av dokumentaren «Roman Polanski: Wanted and Desired» i New York i 2008.

Da sa hun til Polanskis forsvar at:

- Slik omstendighetene var tok han en klok avgjørelse ved å flykte. Han ville ikke fått noen rettferdig behandling.

Biografien er ifølge nettstedet i salg i amerikanske bokforretninger fra og med 17. september.

LES OGSÅ: Her gjør Victoria Beckham to høyst uvanlige ting