Pokerstjerne drept - rystende detaljer

Hun håvet inn store summer på poker. Så ble Susie Q torturert og drept.

DREPT: Susie Zhao ble funnet drept i Pontiac Lake Park. Foto: White Lake Police
DREPT: Susie Zhao ble funnet drept i Pontiac Lake Park. Foto: White Lake Police Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Drapet har allerede rystet pokerverden. Nå kommer nye og grufulle detaljer om Susie Zhaos død fram fra FBIs etterforskning, etter det som beskrives som et gjennombrudd.

Den kvinnelige pokerspilleren ble funnet død 13. juli. Det forbrente liket var dumpet i Pontiac Lake Park i Oakland.

Kort tid etter ble en mann i 60-åra pågrepet. Ifølge rettsdokumentene skal han ha bundet den 33 år gamle kvinnen med strips, for så å forgripe seg på henne seksuelt. Så skal han ha satt fyr på henne, skriver den lokale nyhetskanalen WXYZ.

Endte på motell

Ifølge elektroniske bevis funnet underveis i etterforskningen, skal Zhao kvelden i forveien ha møtt det som skulle bli hennes drapsmann. Det var også siste dagen hennes mor så sin datter.

Etter å ha blitt plukket opp, skal kvinnen og den nå siktede mannen ha kjørt videre til et motell. Detaljene som nå kommer fram tegner et grufullt bilde av timene som så fulgte.

MODENA: Amanda Knox er tilbake i Italia for første gang siden hun ble frikjent for drapet på sin venninne, Meredith Kercher. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

Pågrepet etter flere dager

I rettsdokumentene kommer det fram at mobilsporene viser at Zhaos telefon ikke forlot motellet før omkring klokka 5 morgenen etter. Overvåkningsbilder hentet inn fra nærliggende kamera, viser at også den siktede mannen forlot stedet i samme tidsrom for så å dra til parken hvor 33-åringens forbrente lik seinere ble funnet.

Det var først flere dager etter drapet at mannen i 60-åra ble pågrepet. Etterforskningen avdekket raskt både fotavtrykk og flere hårstrå fra Zhao i siktedes bil. Det ble også funnet det som så ut til å være spor av blod.

Forrige uke gikk politiet ut med at de fremdeles forsøker å avdekke hva som kan ha vært siktedes motiv for å gjennomføre drapet. Det har blant annet vært undersøkt hvorvidt «Susie Q», som hun er kjent som i pokermiljøet, kan ha blitt drept på grunn av sitt liv som profesjonell kortspiller.

Bevisene skal nå peke i en annen retning. Siktede skal være en tidligere dømt overgriper, og kvinnen ser ut til å ha vært et tilfeldig offer.

- Bare forferdelig

Zhao vant blant annet over to millioner kroner i en turnering allerede som 23-åring. Hennes beste prestasjon kom imidlertid i 2012, da hun endte på topp 100-lista under poker-VM.

«SERIAL»: I 1999 ble Hae Min Lee drept. Kjæresten hennes, Adnan Syed, ble dømt for drapet. Podcasten «Serial» har sådd tvil hos mange om det faktisk var Syed som utførte drapet, selv om han ble dømt for det. Nå lanserer HBO en dokumentarserie om rettssaken mot Syed. Video: HBO Vis mer

Flere kjente spillere har reagert med sjokk etter at nyheten kom. Blant dem er proffspilleren Bart Hanson. Etter at dødsfallet ble kjent, gikk han ut med følgende melding på Twitter:

- Hun var virkelig en strålende spiller. En av de beste i LA på vårt nivå. I kan ikke forestille meg at noen ville gjøre noe som helst mot henne. Hun hadde en fantastisk innstilling og så mye livsglede. Det er bare forferdelig.

LES OGSÅ: - Bare vær en dritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer