Poengsummen har ingenting å si

Lurte du på hvorfor de mest sjarmerende, men dårligste til å danse, stadig kommer seg videre i «Skal vi danse»...

BEGRENSET MAKT: «Skal vi danse»-dommerne kan gi ut så høye og lave poengsummer de vil. Alt de påvirker er dansernes plassering, men seerne har like mye å si...  Foto: Stella Pictures
BEGRENSET MAKT: «Skal vi danse»-dommerne kan gi ut så høye og lave poengsummer de vil. Alt de påvirker er dansernes plassering, men seerne har like mye å si... Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO: - Det norske folk kjemper mot dommerne. Hansken er kastet. Jeg er villig til å slåss, jeg er sur og grinete, sa dansedommer Tor Fløysvik etter at TV-seerne hadde reddet både Tommy Fredvang og Cecilie Skog fra utstemming i forrige lørdags «Skal vi danse», til tross for at de to fikk minst poeng av dommerne.

Mens en gråtkvalt Maria Haukaas Mittet ble sendt hjem, fikk Fløysvik bred støtte av meddommer Trine Dehli Cleve, og tidligere denne uken kastet også den tidligere «Skal vi danse»-dommeren Trond Harr seg på bølgen, og mente seerne ikke kan ha peiling på dans.

I etterkant har Cecilie Skog trukket seg, og dermed får Maria Haukaas Mittet en ny sjanse på parketten denne helgen. Likevel har Seher.no fått mange henvendelser fra TV-seerne om hvordan dommerpoengene og seerstemme virkelig legges sammen, og hvordan det er mulig at den som kommer dårligst ut av dommerne, gang på gang kan bli reddet.

- Dommerpoeng og seerstemmer legges sammen og teller like mye. I tilfeller der to par står likt, vil seerstemmene avgjør hvem som må i duell, sier TV 2s pressekontakt for «Skal vi danse» Unn-Grethe Berge til Seher.no.

Men poengene i seg selv har egentlig ikke noe å si for utfallet av konkurransen, det er det bare dansernes plassering som har.

Hvis man tar utgangspunkt i forrige ukes «Skal vi danse» så poengstillingen ut som følger etter at dommerne hadde delt ut sine poeng:

Aylar Lie 39 poeng
Stig Henrik Hoff 33 poeng
Håvard Lilleheie 31 poeng
Åsleik Engmark 30 poeng
Maria Haukaas Mittet 28 poeng
Tommy Fredvang 22 poeng
Cecilie Skog 16 poeng.

 
Men når dommerpoeng og seerstemmer skal legges sammen, blir danserne rangert etter plassering, der Aylar fikk sju poeng, Stig Henrik Hoff fikk seks poeng osv. Dermed blir ikke avstanden mellom deltakerne så stor som dommerpoengene kunne tilsi, og om lederen har 39 poeng og nestemann har 31, vil det likevel under utregningen likevel skille bare ett poeng mellom dem.

Den samme rangeringen blir foretatt når seerne har gitt sine stemmer. Dermed vil poengutregningen i realiteten bli som følger:

Eksempel 1: Hvis Aylar fikk flest seerstemmer sammen med flest dommerpoeng ville hun fått 7 poeng for dommerplassering og 7 poeng for seerstemmer = 14 poeng.

Eksempel 2: Hvis Aylar fikk minst seerstemmer sammen med flest dommerpoeng ville hun fått 7 poeng for dommerplassering og 1 poeng for seerplassering = 8 poeng.

Og der har du forklaringen på hvorfor de mest sjarmerende, men dårligste til å danse, stadig kommer seg videre i «Skal vi danse»...

«Skal vi danse» ser du på TV 2 lørdager klokken 19.30.

LES OGSÅ:
- Tommy ryker!


Bli fan av Seher.no på Facebook her! 

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: - De kan ikke ha peiling på dans