Pøbelfrø ble perlevenner

- Vi har fått en ny og fantastisk start på livet, stråler Karoline og Kim Leon.

NÅLØYET: «Pøbelprosjekt» kom gjennom nåløyet og ble plukket ut til å få støtte fra Kronprinsparets Humanitære Fond. Her får Eddi ros av Kronprinsparet. Foto: Se og Hør
NÅLØYET: «Pøbelprosjekt» kom gjennom nåløyet og ble plukket ut til å få støtte fra Kronprinsparets Humanitære Fond. Her får Eddi ros av Kronprinsparet. Foto: Se og Hør Vis mer
SEHER.NO: Sammen med over 30 andre pøbler fra sjefspøbel Eddi Eidsvågs (51) «Pøbelprosjekt» stilte Karoline Sjøthun (20) og Kim Leon Alexandersen (23) opp for å bli hyllet av kronprinsparet.

Pøbelprosjektet kom gjennom nåløyet og ble plukket ut til å få støtte fra Kronprinsparets Humanitære Fond. For Karoline og Kim Leon har det betydd uendelig mye. De har begge fått et helt nytt liv.

- Jeg har bare lyst til å grine. Det har betydd alt. Jeg har vært så langt nede jeg føler det går an å komme, men jeg har alltid hatt troen på at det skulle være en vei å gå også for meg, sier Kim Leon.

Han solgte hasj som 12-åring og droppet ut av en skole han aldri fant seg til rette i. Etter hvert ble han en fast del av rusmiljøet i Stavanger. Han prøvde det meste, utenom heroin.

- Det manglet ikke på kjærlighet fra de hjemme, men jeg skjøv dem vekk. Til slutt satt jeg aleine for meg selv i rusmiljøet og sturet. Jeg var til avrusning i fjor, men klarte ikke opplegget. Jeg ville fikse det selv, forteller Kim Leon.
 
Stø kurs på Pøbelskipet
I april i år fikk han plass på «Pøbelskipet», en selvstendig del av Pøbelprosjektet. Eddi Eidsvåg og pøbelskipper Alf Sevild (48) så begge potensialet i unggutten.

- Du er en fantastisk fyr, Kim Leon. Du er en blomst, roser Eddi, mens tårene triller.

Kim Leons pøbelvenn Karoline er blank i øynene hun også. Hun kjenner seg godt igjen i historien hans selv om hun ikke gikk så langt som å ty til rus.

- Jeg har aldri likt skolen. Det ble altfor mye teori, og med mine lese- og skrivevansker utviklet jeg angst. Til slutt droppet jeg ut av videregående og gikk bare hjemme, forteller Karoline.
 
Pøbelhjertevenner
Hun ble oppfordret av sin mor om å søke plass på Pøbelprosjektet. Når Se og Hør kommer på besøk, har sjefspøbel Eddi og pøbelskipper Alf med seg en gladnyhet: ”Har du lyst på fast jobb på Pøbelskipet, Karoline?”.

- I Karoline så vi et flott menneske som tydeligvis ikke er blitt sett av andre. Hun har gått på noen smeller og liker godt å sove. Det så vi også da hun kom om bord i skipet. Men for ei dame hun har vist seg å være. Nå får hun mulighet til å gjøre det hun vil: Å jobbe med ungdom, fremholder Eddi og Alf.

Og ikke minst: Karoline og Kim Leon kan få enda mer tid sammen. De kjente ikke hverandre før de kom på Pøbelskipet. Nå er de, ja, vi må si pøbelhjertevenner.

- Uten Karoline vet jeg ikke hvordan det ville blitt. Hun gir meg veldig god selvtillit. Bare ved å være i nærheten av meg så blir jeg helt meg selv, roser Kim Leon kjærlig.

Litt brydd må Karoline bare innrømme:
- Jo da, han er en kjekke gutt, smiler 19-åringen med røde skinn, klar for pøbelinnsats på heltid! 

Om Pøbelprosjektet
Prosjektet har som mål å få unge mennesker, som av en eller annen grunn står utenfor det etablerte skolesystem og arbeidsliv, ut i jobb eller videreutdannelse. Selskapet Pøbelprosjektet AS ble stiftet 1. juni 2007. Konseptet ble etablert i 1997 av Eddi Eidsvåg og Arne Husjord i selskapet Sandnes Brød & Cirkus. Hittil har prosjektet klart å få over 90 prosent av deltakerne tilbake til skole eller ut i jobb.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg fikk sjokk da jeg så meg selv på TV