Pøbelfrø ble perlevenner

- Vi har fått en ny og fantastisk start på livet, stråler Karoline og Kim Leon.

NÅLØYET: «Pøbelprosjekt» kom gjennom nåløyet og ble plukket ut til å få støtte fra Kronprinsparets Humanitære Fond. Her får Eddi ros av Kronprinsparet. Foto: Se og Hør
NÅLØYET: «Pøbelprosjekt» kom gjennom nåløyet og ble plukket ut til å få støtte fra Kronprinsparets Humanitære Fond. Her får Eddi ros av Kronprinsparet. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Sammen med over 30 andre pøbler fra sjefspøbel Eddi Eidsvågs (51) «Pøbelprosjekt» stilte Karoline Sjøthun (20) og Kim Leon Alexandersen (23) opp for å bli hyllet av kronprinsparet.

Pøbelprosjektet kom gjennom nåløyet og ble plukket ut til å få støtte fra Kronprinsparets Humanitære Fond. For Karoline og Kim Leon har det betydd uendelig mye. De har begge fått et helt nytt liv.

- Jeg har bare lyst til å grine. Det har betydd alt. Jeg har vært så langt nede jeg føler det går an å komme, men jeg har alltid hatt troen på at det skulle være en vei å gå også for meg, sier Kim Leon.

Han solgte hasj som 12-åring og droppet ut av en skole han aldri fant seg til rette i. Etter hvert ble han en fast del av rusmiljøet i Stavanger. Han prøvde det meste, utenom heroin.

- Det manglet ikke på kjærlighet fra de hjemme, men jeg skjøv dem vekk. Til slutt satt jeg aleine for meg selv i rusmiljøet og sturet. Jeg var til avrusning i fjor, men klarte ikke opplegget. Jeg ville fikse det selv, forteller Kim Leon.
 
Stø kurs på Pøbelskipet
I april i år fikk han plass på «Pøbelskipet», en selvstendig del av Pøbelprosjektet. Eddi Eidsvåg og pøbelskipper Alf Sevild (48) så begge potensialet i unggutten.

- Du er en fantastisk fyr, Kim Leon. Du er en blomst, roser Eddi, mens tårene triller.

Kim Leons pøbelvenn Karoline er blank i øynene hun også. Hun kjenner seg godt igjen i historien hans selv om hun ikke gikk så langt som å ty til rus.

- Jeg har aldri likt skolen. Det ble altfor mye teori, og med mine lese- og skrivevansker utviklet jeg angst. Til slutt droppet jeg ut av videregående og gikk bare hjemme, forteller Karoline.
 
Pøbelhjertevenner
Hun ble oppfordret av sin mor om å søke plass på Pøbelprosjektet. Når Se og Hør kommer på besøk, har sjefspøbel Eddi og pøbelskipper Alf med seg en gladnyhet: ”Har du lyst på fast jobb på Pøbelskipet, Karoline?”.

- I Karoline så vi et flott menneske som tydeligvis ikke er blitt sett av andre. Hun har gått på noen smeller og liker godt å sove. Det så vi også da hun kom om bord i skipet. Men for ei dame hun har vist seg å være. Nå får hun mulighet til å gjøre det hun vil: Å jobbe med ungdom, fremholder Eddi og Alf.

Og ikke minst: Karoline og Kim Leon kan få enda mer tid sammen. De kjente ikke hverandre før de kom på Pøbelskipet. Nå er de, ja, vi må si pøbelhjertevenner.

- Uten Karoline vet jeg ikke hvordan det ville blitt. Hun gir meg veldig god selvtillit. Bare ved å være i nærheten av meg så blir jeg helt meg selv, roser Kim Leon kjærlig.

Litt brydd må Karoline bare innrømme:
- Jo da, han er en kjekke gutt, smiler 19-åringen med røde skinn, klar for pøbelinnsats på heltid! 

Om Pøbelprosjektet
Prosjektet har som mål å få unge mennesker, som av en eller annen grunn står utenfor det etablerte skolesystem og arbeidsliv, ut i jobb eller videreutdannelse. Selskapet Pøbelprosjektet AS ble stiftet 1. juni 2007. Konseptet ble etablert i 1997 av Eddi Eidsvåg og Arne Husjord i selskapet Sandnes Brød & Cirkus. Hittil har prosjektet klart å få over 90 prosent av deltakerne tilbake til skole eller ut i jobb.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg fikk sjokk da jeg så meg selv på TV 


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer