Runar Søgaard:

- Plutselig visste hele Sverige hvem jeg var

Runar Søgaard om øyeblikket som endret livet hans.

I RETTSLIG TRØBBEL: Runar Søgaard har vært kjent for både svensker og nordmenn i mange år for sine overskrifter. Foto: Morten Eik / Se og Hør
I RETTSLIG TRØBBEL: Runar Søgaard har vært kjent for både svensker og nordmenn i mange år for sine overskrifter. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

De siste dagene har det blitt skrevet mye om Runar Søgaard (51) i norsk og svensk presse. Den «Farmen»-aktuelle 51-åringen ble torsdag dømt til ett år og åtte måneders fengsel for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven.

For nordmenn er Runar Søgaard kanskje best kjent som eksmannen til den svenske sangeren Carola Häggkvist (52). I Sverige, der han har bodd hele sitt voksne liv, har han lenge vært et yndet objekt i sladrepressen.

Paret var gift fra 1990 til 2000, og har sønnen Amadeus (21) sammen.

I et større intervju med Dagbladet forteller Runar at han trodde medietrykket og oppmerksomheten rundt ham skulle roe seg etter skilsmissen, men den gang ei.

Selv om han sammen med Carola var et av Sveriges heteste par på 90-tallet, står han i dag for flere overskrifter på egenhånd, senest denne uken da han ble dømt til fengsel.

Jaktet fra soverommet

Overfor avisen hevder Runar selv å ha svaret på hvorfor han ble en av Sveriges mest kontroversielle kjendiser.

- Det var i 1995, da jeg ble tiltalt for å ha skutt et rådyr fra soveromsvinduet. Saken fikk enorm oppmerksomhet i media, og plutselig visste hele Sverige hvem jeg var, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer