- Plutselig var jeg den eneste mellom barna mine og døden

Rosanne Cash, eldstedatteren til Johnny Cash, mistet fire av sine nærmeste i løpet av to år.

MISTET FAMILIEN: I løpet av knappe to år mistet Rosanne Cash både faren Johnny Cash, moren, stemoren og stesøsteren - og innså med et sjokk at hun var den eldste i familien. Her er artisten avbildet på en veldedighetsmiddag i New York våren 2012.  Foto: Stella Pictures
MISTET FAMILIEN: I løpet av knappe to år mistet Rosanne Cash både faren Johnny Cash, moren, stemoren og stesøsteren - og innså med et sjokk at hun var den eldste i familien. Her er artisten avbildet på en veldedighetsmiddag i New York våren 2012. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Plateaktuelle Rosanne Cash (58) har vært tett på døden flere ganger de siste årene.

I 2007 måtte hun igjennom en alvorlig hjerneoperasjon, etter at det ble avdekket at hun led av  Arnold-Chiaris syndrom, en medfødt misdannelse i lillehjernen.

- Heldigvis var operasjonen vellykket, og jeg har ingen varige men. Likevel tok det tid å komme tilbake, det var en tøff påkjenning både fysisk og psykisk, sier hun til Dagbladet Magasinet i dag.

Allerede i 2003 opplevde artisten en annen tøff periode, da både stemoren June Carter-Cash og faren, musikerlegenden Johnny Cash, gikk bort med fire måneders mellomrom.

- Vi hadde mange fine samtaler den siste tida hans. Det var tøft, men samtidig veldig godt å kunne være der for ham før han døde, forteller Rosanne om tiden før «Man in Black»-sangeren døde.

Samme høst mistet hun også stesøsteren Rosie Nix Adams.

FOREVIGET: Skuespiller Ginnifer Goodwin spilte Rosannes mor Vivian i den Oscar-belønte filmen «Walk The Line» fra 2005. Foto: Stella Pictures
FOREVIGET: Skuespiller Ginnifer Goodwin spilte Rosannes mor Vivian i den Oscar-belønte filmen «Walk The Line» fra 2005. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Et sjokk å være eldst

Mens på den «The River & The Thread»-aktuelle sangerens egen 50-årsdag i mai 2005, døde hennes mor Vivian Liberto, som var Johnny Cash' første kone. Liberto og Cash var gift fra 1954 til 1967.

- Det var et sjokk å innse at jeg var den eldste i familien. Plutselig var jeg den eneste veggen mellom barna mine og døden, det gjorde noe med meg.

- Det hender fortsatt at jeg tar meg i å tenke at jeg gjerne skulle spurt mamma eller pappa om noe, sier 58-åringen åpenhjertig til Dagbladet Magasinet.

Rosanne Cash har sønnen Jakob (15) med musikermannen John Leventhal, samt tre voksne døtre med eksmannen Rodney Crowell.

LES OGSÅ: - Jeg savner henne så det er helt ufattelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer