- Plutselig var jeg den eneste mellom barna mine og døden

Rosanne Cash, eldstedatteren til Johnny Cash, mistet fire av sine nærmeste i løpet av to år.

MISTET FAMILIEN: I løpet av knappe to år mistet Rosanne Cash både faren Johnny Cash, moren, stemoren og stesøsteren - og innså med et sjokk at hun var den eldste i familien. Her er artisten avbildet på en veldedighetsmiddag i New York våren 2012.  Foto: Stella Pictures
MISTET FAMILIEN: I løpet av knappe to år mistet Rosanne Cash både faren Johnny Cash, moren, stemoren og stesøsteren - og innså med et sjokk at hun var den eldste i familien. Her er artisten avbildet på en veldedighetsmiddag i New York våren 2012. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Plateaktuelle Rosanne Cash (58) har vært tett på døden flere ganger de siste årene.

I 2007 måtte hun igjennom en alvorlig hjerneoperasjon, etter at det ble avdekket at hun led av  Arnold-Chiaris syndrom, en medfødt misdannelse i lillehjernen.

- Heldigvis var operasjonen vellykket, og jeg har ingen varige men. Likevel tok det tid å komme tilbake, det var en tøff påkjenning både fysisk og psykisk, sier hun til Dagbladet Magasinet i dag.

Allerede i 2003 opplevde artisten en annen tøff periode, da både stemoren June Carter-Cash og faren, musikerlegenden Johnny Cash, gikk bort med fire måneders mellomrom.

- Vi hadde mange fine samtaler den siste tida hans. Det var tøft, men samtidig veldig godt å kunne være der for ham før han døde, forteller Rosanne om tiden før «Man in Black»-sangeren døde.

Samme høst mistet hun også stesøsteren Rosie Nix Adams.

FOREVIGET: Skuespiller Ginnifer Goodwin spilte Rosannes mor Vivian i den Oscar-belønte filmen «Walk The Line» fra 2005. Foto: Stella Pictures
FOREVIGET: Skuespiller Ginnifer Goodwin spilte Rosannes mor Vivian i den Oscar-belønte filmen «Walk The Line» fra 2005. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Et sjokk å være eldst

Mens på den «The River & The Thread»-aktuelle sangerens egen 50-årsdag i mai 2005, døde hennes mor Vivian Liberto, som var Johnny Cash' første kone. Liberto og Cash var gift fra 1954 til 1967.

- Det var et sjokk å innse at jeg var den eldste i familien. Plutselig var jeg den eneste veggen mellom barna mine og døden, det gjorde noe med meg.

- Det hender fortsatt at jeg tar meg i å tenke at jeg gjerne skulle spurt mamma eller pappa om noe, sier 58-åringen åpenhjertig til Dagbladet Magasinet.

Rosanne Cash har sønnen Jakob (15) med musikermannen John Leventhal, samt tre voksne døtre med eksmannen Rodney Crowell.

LES OGSÅ: - Jeg savner henne så det er helt ufattelig