Leif Einar Lothe:

- Plutselig står noen og skriker nedi stua mi

Lothepus fikk uventet besøk midt på natta.

POPULÆR: Selv halvannet år etter han gjorde suksess i «Farmen kjendis» er Lothepus fortsatt så populær at han stadig får besøk av skuelystne hjemme hos seg selv. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POPULÆR: Selv halvannet år etter han gjorde suksess i «Farmen kjendis» er Lothepus fortsatt så populær at han stadig får besøk av skuelystne hjemme hos seg selv. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Før han deltok - og til sist stakk av med seieren - i første sesong av «Farmen kjendis» på TV 2 i 2017, var det få som kjente til Leif Einar Lothe (48), populært kalt Lothepus.

Gjennom den første kjendisversjonen av realitykonseptet, tok han imidlertid tv-seerne med storm.

Plutselig ville «alle» ha en bit av den munnrappe vestlendingen, og Lothepus, som tidligere «bare» var en til dels kjent sprengningsarbeider i «Fjorden Cowboys», ble på kort tid en av Norges aller mest populære menn.

Og selv om det nå har gått halvannet år siden tv-seerne la sin elsk på ham i «Farmen kjendis», er det ingen tvil om at 48-åringen fortsatt populær.

I et nytt intervju med Dagbladet forteller Lothepus at det stadig dukker opp skuelystne utenfor huset hans i Odda, der han bor sammen med samboeren Randi Sørum (39).

SAMBOERE: Lothepus er samboer med Randi Sørum, som han bor sammen med i Odda. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
SAMBOERE: Lothepus er samboer med Randi Sørum, som han bor sammen med i Odda. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer

- Lusker rundt huset

Så stor er pågangen, at han til slutt måtte sette en stor container utenfor gjerdet.

- Jeg ble nødt til å sette noe der, for det står folk oppi veien her og filmer hver dag. Det er stort sett folk som kommer fra andre steder i landet, de kjører rundt huset og lusker, sier han til Dagbladet.

48-åringen forklarer at han selv ofte er selskapssyk, og derfor gjerne inviterer folk på kaffe, så lenge de er hyggelige.

Verre er det når folk ikke bare nøyer seg med å stå utenfor gjerdet ved Lothepus' hus i Odda.

GODE VENNER: Randi Sørum, Petter Pilgaard, Vendela Kirsebom og Lothepus. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
GODE VENNER: Randi Sørum, Petter Pilgaard, Vendela Kirsebom og Lothepus. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Jeg møter nye folk hele tiden, og det er fint. Det er verre med dem som kommer hit midt på natta, og plutselig står og skriker nedi stua mi. Dem kaster jeg ut, fort og galt. Det har heldigvis ikke skjedd så ofte, da, sier han til avisa, og legger til at han kanskje må begynne å tenke på å låse døren.

Fikk enorm skattesmell

Lothepus' store gjennombrudd som kjendis, gjorde også at pengene begynte å rulle inn for 48-åringen.

I etterkant av tv-suksessen ga han ut bok, samtidig som han og samboeren driver egen nettbutikk der de selger blant annet «Lothepus»-t-skjorter, -kondomer og annen merch.

SUKSESS: Den første sesongen av «Farmen kjendis» ble en enorm seersuksess da den rullet over tv-skjermen i 2017. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SUKSESS: Den første sesongen av «Farmen kjendis» ble en enorm seersuksess da den rullet over tv-skjermen i 2017. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I tillegg driver han flere firmaer, deriblant Nå Maskin AS, et selskap som driver med sprenging, maskinutleie og andre byggeprosjekter. På si investerer han i eiendom både i Odda og Bergen.

Men i 2017 gikk ting kanskje litt over styr for den karakteristiske oddingen, som fikk restskatt på tre millioner og «ble ras forbanna».

- Det er sikkert noen som har regnet feil, da. Har tjent for mye da, for faen. I fjor gikk alt til himmels, kan du si, sa han tidligere i sommer.

Enkelte av firmaene han driver er enkeltmannsforetak. Modellen her er at man betaler forskuddsskatt på det man tror man tjener, og dersom man overstiger det, kan man fort havne i skattesaksa. Lothe ønsker ikke å si hvor mye han tjente i fjor, men det var flere millioner.

«Farmen»-kjærlighet

Men det er ikke «bare» penger og popularitet Lothepus sitter igjen med etter «Farmen kjendis»-suksessen. Han stiftet også en rekke nye vennskap inne på realitygården.

Spesielt god kontakt fikk han med blant andre Petter Pilgaard (38) og Vendela Kirsebom (51), som i etterkant av realityserien ble et par.

Det verserte lenge rykter om at forholdet var et PR-stunt, men de to har nå vært et par i over et år. I fjor ga de også tv-seere et innblikk i forholdet gjennom realityserien «Vendela + Petter».

POPULÆR TRIO: Petter Pilgaard, Vendela Kirsebom og Lothepus var alle med i første sesong av «Farmen kjendis» i 2017. Foto: Alex Iversen / TV 2
POPULÆR TRIO: Petter Pilgaard, Vendela Kirsebom og Lothepus var alle med i første sesong av «Farmen kjendis» i 2017. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

I dag veksler paret mellom å bo sammen i hans leilighet på Fagerborg og hennes på Frogner. Og det virker heller ikke usannsynlig at de på sikt blir samboere.

- Det jeg sakte, men sikkert, la merke til da vi pusset opp leiligheten min, var at møblene Vendela valgte ut passet mistenkelig godt til hennes egne. Da slipper vi i hvert fall å kjøpe nye ting den dagen vi muligens kjøper noe sammen, sa Pilgaard i vage ordelag til Dagbladet tidligere i sommer.

LES OGSÅ: - Slik var Lothepus som ung