Plutselig rant blodet fra Beyoncés øre

Superstjernen ble tatt på senga under sin egen konsert. Se video!

BEGYNTE Å BLØ: Beyoncés venstre øre begynte under en konsert i New York å blø. Fans har reagert med en skummel trend på Twitter, som får flere til å reagere. Foto: NTB Scanpix
BEGYNTE Å BLØ: Beyoncés venstre øre begynte under en konsert i New York å blø. Fans har reagert med en skummel trend på Twitter, som får flere til å reagere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Superstjerna Beyoncé Knowles (35) er kjent for å levere når hun først står på scenen. Enten det er i form av store danseproduksjoner eller tilsynelatende endeløse setlister med sanger fra hennes mange plater, er publikum ofte mette når de vender hjem.

Selv en skade stopper ikke 35-åringen fra å fortsette showet sitt. Det fikk fansen i New York oppleve, da «Queen B» opptrådte der lørdag kveld. The Huffington Post skriver at øredobben hennes sannsynligvis satte seg fast i fletta, og ble revet ut. Det resulterte i et blodig øre.

På tross av at skaden kanskje ikke er så alvorlig, har fans tilsynelatende latt seg påvirke av det blodige øret. Trenden «cut for Beyoncé» har begynt å bre om seg.

Se video her:

Hevder at de kutter seg

Det var under låta «Haunted» at det gikk galt for artistens øredobb. Den ble dratt ut av artistens øre, og sørget for at hun måtte fortsette sangen med blod dryppende nedover.

Smertefullt var det helt sikkert, men artistens fans overdramatiserer det hele på sosiale medier. De skriver at de nå kutter seg i solidaritet med artisten.

Emneknaggen #cutforbeyonce har begynt å spre seg. Den minner om trenden man så med Justin Bieber (22) i 2013, da fans ifølge Klikk.no kuttet seg etter at artisten ble tatt på fersken mens han røykte hasj.

På Twitter har flere lagt ut grafiske bilder som viser blodige ører, kutt på armer og til og med avkappede ører.

Enkle søk på Google viser imidlertid at mange av bildene som er brukt har vært lagt ut på nettet tidligere, og derfor ikke er tatt i forbindelse med Knowles' øreskade. Twitter-meldingene har likevel fått mange til å reagere. Magasinet Vanity Fair fikk klager etter å ha brukt emneknaggen.

- Ehh, kanskje dere ikke skal skrive #cutforbeyonce når selvskading fortsatt er et stort problem bland ungdom i dag, skriver brukeren ‏@rebeccariley23.

Andre brukere påpeker også at man ikke bør vitse med selvskading.

- Som en person som skadet seg selv i flere år, vær snille og ikke #cutforbeyonce eller #bleedforbeyonce. Selvskading og kutting er ingen spøk, skriver brukeren @dragonfyre_.

Åpne kjendiser

Flere kjente personer har de siste åra åpnet seg om selvskading og problemer tilknyttet psykisk helse. En av dem som har brukt mye ressurser på å sette fokus på problemet er sangeren Demi Lovato.

I 2010 ble hun lagt inn for å få behandling for psykiske problemer. I et intervju med Self Magazine snakket artisten ut for noen år siden om innleggelsen.

- Ved flere anledninger hadde jeg angst, og følte at jeg «krabbet» ut av min egen kropp - så dersom jeg ikke gjorde noe fysisk for å matche følelsene jeg hadde inni meg, var det som om jeg kom til å eksplodere, sa hun.

Hun fortalte videre at kuttingen «hjalp» ved at hun fikk andre ting å tenke på.

- Jeg kuttet meg selv for å få følelsene over på noe annet. Jeg brydde meg ikke om hva som skjedde. Jeg opplevde ingen frykt, forteller hun åpenhjertig i intervjuet.

Prinsesse Diana av Wales skadet også seg selv. Det innrømmet hun i et intervju før hun døde, skrev Contact Music i 2004.

Hun hevdet at Charles ikke tok den psykiske helsen hennes på alvor.

- Han sa at jeg ropte «ulv, ulv». Så jeg tok en brevåpner fra kommoden hans og kuttet meg selv dypt. Det var masse blod, sa hun i intervjuet med biografiforfatteren Andrew Morton.

Angelina Jolie, Courtney Love og Megan Fox har også snakket ut om selvskading tidligere, ifølge Ranker.

Sliter du? Her kan du får hjelp:

- Nasjonalt senter for selvmordsforskning og forebygging, Universitetet i Oslo. Norges fremste eksperter på selvmordsforskning. www.selvmord.no

- International Association for Suicide Prevention er en internasjonal organisasjon med hensikt å forebygge selvmord, et forum for fagfolk, pårørende, personer som sliter med selvmordstanker og andre interesserte. Samarbeider tett med Verdens Helseorganisasjon. www.iasp.info

- Verdens helseorganisasjon utarbeider statistikk om selvmord. www.who.no

- IASP har utarbeidet råd til mediefolk som omtaler selvmord i samarbeid med Verdens Helseorganisasjon. Rådene finner du her.

- Leve, Landsforeningen for etterlatte ved selvmord. www.levenorge.no

- Mental Helse, interesseorganisasjon for brukere, pårørende og andre som er interessert i emnet psykisk helsevern www.mentalhelse.no

- Landsforeningen for pårørende innen psykiatri www.lpp.no

Rådet for psykisk helse, www.psykiskhelse.no

- Det finnes regionale sentre for selvmordsforebygging i alle de regionale helseforetakene. Også ved det enkelte sykehus og ved de distriktpsykiatriske sentrene vil det finnes fagfolk med kompetanse på dette området.Flere av organisasjonene som nevnes her kan det være aktuelt å henvise til i faktasaker ved selvmordsomtale.

- I tillegg kan det være aktuelt å henvise til Mental helses krisetelefon (tlf: 116 123 og www.sidetmedord.no) og Kirkens SOS (815 33 300 og www.kirkens-sos.no ).

- Ved akutt selvmordsfare; ring 113

- Hjelp til ungdom; www.korspahalsen.no — tlf: 800 33 321

- Homofiles ungdomstelefon: 810 00 277

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: - Skyld faen ikke på oss