Emily Ratajkowski:

«Plutselig inni meg»

Anklager fotograf - som selv benekter anklagene - for seksuelt overgrep.

ÅPNER OPP: Supermodell og skuespiller Emily Ratajkowski kommer med sjokkerende påstander i nytt essay. Foto: Splash News/ NTB
ÅPNER OPP: Supermodell og skuespiller Emily Ratajkowski kommer med sjokkerende påstander i nytt essay. Foto: Splash News/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Supermodell og skuespiller Emily Ratajkowski (29) sender nå sjokkbølger gjennom bransjen med et essay titulert «Kjøper meg selv tilbake», publisert i New York Magazine. Her forteller hun om sin gryende karriere som modell, og vonde erfaringer hun møtte på veien.

Ratajkowski forteller blant annet om nakenbilde-skandalen fra 2014, hvor en rekke Hollywood-stjerner fikk private bilder lekket.

«Gjorde veldig, veldig vondt»

Det er imidlertid en opplevelse fra to år tidligere som nå skaper overskrifter. I 2012, før hun virkelig slo gjennom, var hun på en fotografering hos fotografen Jonathan Leder.

UHYGGELIG: Vendela Kirsebom vurderte å gi seg som modell etter et ubehagelig møte med sangstjerna Julio Iglesias. Vis mer

Ratajkowski var da 21 år gammel, og tok på seg modelloppdrag for pengenes skyld. Denne fotograferingen var imidlertid ulønnet, men skulle hjelpe ungjenta opp og fram.

Under fotograferingen, hvor hun var iført undertøy, skal hun ha blitt skjenket full på rødvin. Etter hvert skal fotografen ha bedt henne om å kle av seg helt for kameraet.

Det er imidlertid først når fotograferingen er over at fotografen forgriper seg på henne, hevder Ratajkowski.

«Det meste av det som så skjedde er utydelig, bortsett fra følelsen. Jeg husker ikke at vi kysset, men jeg husker fingrene hans plutselig inni meg. Hardere og hardere, og trykkende, slik ingen noensinne har tatt på meg før, eller har tatt på meg siden. Jeg kunne føle min egen form, og kanter, og det gjorde veldig, veldig vondt», skriver hun.

MODELL OG SKUESPILLER: Emily Ratajkowski i en scene fra thrilleren «Gone Girl». Foto: Merrick Morton/ 20th Century Fox/ REX/ NTB
MODELL OG SKUESPILLER: Emily Ratajkowski i en scene fra thrilleren «Gone Girl». Foto: Merrick Morton/ 20th Century Fox/ REX/ NTB Vis mer

«Jeg førte hånden min instinktivt til håndleddet hans, og dro fingrene hans ut av meg med kraft. Jeg sa ingenting. Han reiste seg brått og hastet stille avgårde inn i mørket opp trappene», fortsetter hun.

Nekter for anklagene

Modellen forteller videre om hvordan Leder siden ga ut flere bøker med bildene av henne, selv om hun aldri hadde gitt tillatelse til det.

Den alvorlige anklagen om seksuelt overgrep i teksten skal ha blitt fulgt opp av faktasjekkeren til New York Magazine, står det videre. Vedkommende skal ha tatt kontakt med Leder i forkant av publiseringen.

Robin Thick er på talkshowet "Chatty Man" med Alan Carr. Her snakker han om Miley-skandalen der han og Miley Cyrus var på scenen sammen. Vis mer

«Han sa at anklagene mine var 'for billige og barnslige å svare på'. Han la til 'Du vet hvem vi snakker om, ikke sant? Dette er jenta som var naken i magasinet Treat!, og som hoppet naken rundt i Robin Ticke-musikkvideoen på den tiden. Vil du virkelig at noen skal tro at hun var et offer?'», skriver hun.

Leder har også uttalt seg om anklagene til Daily Mail. Overfor tabloidavisen omtaler han anklagene fra 29-åringen som «fullstendig falske».

PROTEST: Da Emily Ratajkowski og ektemannen Sebastian Bear-McClard stilte på «Uncut Gems»-premieren i Hollywood i desember 2019, viste hun frem teksten «fuck Harvey» - myntet på overgrepsdømte Harvey Weinstein - for fotografene. Foto: Xavier Collin/ Splash News / NTB
PROTEST: Da Emily Ratajkowski og ektemannen Sebastian Bear-McClard stilte på «Uncut Gems»-premieren i Hollywood i desember 2019, viste hun frem teksten «fuck Harvey» - myntet på overgrepsdømte Harvey Weinstein - for fotografene. Foto: Xavier Collin/ Splash News / NTB Vis mer

- Jeg får vondt av henne over at hun er på et punkt i karrieren hvor hun må ty til taktikker som dette for å skaffe presse og publisitet. Det er skamfullt. Jeg synes også det er skamfullt av New York Magazine å publisere så skitne og billige og grunnløse anklager mot noen, skriver han i en uttalelse.

Ratajkowski har publisert to innlegg på Instagram i forbindelse med publiseringen av teksten. I kommentarfeltet får hun mange støtteerklæringer - blant annet fra supermodellene Gigi Hadid, Lily Aldridge, Ashley Graham og Martha Hunt.

«Så modig av deg å dele disse undertrykte, men levende følelsene, og avsløre utfordringene dine ved å etterstrebe rettferdighet. Det er mye mer nyansert enn folk ser det ved et øyekast», skriver sistnevnte.

LES OGSÅ: Navnevalget sjokkerte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer