- Plutselig fikk kroppen nok

Nå slår den norske fotballfruen Caroline Berg Eriksen knallhardt tilbake mot hetsen...

SLÅR TILBAKE: - Med tanke på denne korte perioden i livet mitt, er det utrolig vondt for meg når enkelte beskylder meg for å ikke være normal eller frisk, skriver Caroline Berg Eriksen på sin egen blogg. Foto: FAME FLYNET
SLÅR TILBAKE: - Med tanke på denne korte perioden i livet mitt, er det utrolig vondt for meg når enkelte beskylder meg for å ikke være normal eller frisk, skriver Caroline Berg Eriksen på sin egen blogg. Foto: FAME FLYNET Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Caroline Berg Eriksen (24), kanskje bedre kjent som «Fotballfrue», er en av landets mest fremtredende bloggere. Tidligere denne måneden fikk Eriksen kraftig kritikk for å fremme et usunt kroppsideal.

Nylig la nemlig 24-åringen ut et innlegg på sin egen blogg (ekstern lenke, red. anm.), med tittelen «Mine bikinier 2011». Vedlagt lå tre bilder av Berg Eriksen i en av bikiniene, der hun viste fram sin sylslanke figur.

«Du må jo ha et problem, det der er ikke kroppen til en frisk person. Bare fordi du har smurt deg inn i brunkrem så ser du ikke så ille ut. Uff uff! Du trenger hjelp, Caroline!», var en av kommentarene, ifølge VG.

Nå snakker Eriksen ut om sin tøffe fortid på sin egen blogg. Problemene startet i 2006, ifølge henne selv - da hun ble singel igjen etter et tre år langt forhold og valgte å flytte til Oslo.

- Det at jeg bodde alene gjorde ikke saken bedre, og mat ble mindre og mindre fristende. Når du bor alene uten noen rundt deg, er det noen ganger litt for enkelt å hoppe over måltider. Vann gjorde ofte at jeg følte meg oppblåst, så det ville jeg heller ikke ha for mye av, skriver hun på bloggen.

På samme tid var 24-åringen opphengt i Mary Kate og Ashley Olsen.

- Det jeg trivdes best med, var å sitte på internett for å se på Mary Kate. Jeg syntes hun var så flott, men på den tiden var hun jo veldig syk. Jeg opprettet til og med en slags dagbok på nett, som utelukkende dreide seg om lite mat og altfor tynne kjendiser. Det verste er at jeg kunne gå en hel dag på nesten tom mage, kanskje spiste jeg litt frukt.

Seher.no har i flere dager forsøkt å få Eriksen i tale om sin nettfortid - uten å lykkes. Nå snakker hun altså ut på sin egen nettside. En dag sa det plutselig stopp, avslører hun.

- Jeg hadde vært på trening, og plutselig fikk kroppen nok. Jeg besvimte. Det neste som skjedde er at jeg ble innlagt på Diakonhjemmet sykehus. Mamma og pappa var der, og alt føltes plutselig veldig flaut. Hva hadde jeg holdt på med? De var livredde, skriver Caroline Berg Eriksen, som forklarer at årsaken til besvimelsen var at hun var dehydrert.

- Her skal det sies at jeg aldri gikk ned i vekt i denne perioden, for selv om jeg ikke hadde lyst på mat, klarte jeg aldri stoppe å spise fullstendig. I tillegg gikk kroppen i sparebluss på grunn av det lave matinntaket. Likevel var dette noe som lå mer i hodet mitt, og jeg er veldig glad for at det hele stoppet før det gikk for langt.

Fotballfruen ble liggende til overvåkning i ett døgn før hun reiste hjem. Hun fikk tilbud fra ernæringsfysiolog, men ønsket ikke å godta noe slikt. Isteden bodde hun hjemme hos foreldrene i noen uker, før hun dro tilbake til Oslo igjen. Eriksen fikk aldri noe tilbakefall.

- Med tanke på denne korte perioden i livet mitt, er det utrolig vondt for meg når enkelte beskylder meg for å ikke være normal eller frisk. Jeg håper dere det gjelder kan forstå hvorfor jeg blir så lei meg når slike kommentarer kommer nå, og at dere kan respektere at det faktisk er mulig å være glad i mat, samtidig som man er slank og aktiv. Det trenger ikke å være sykdom i bildet, skriver hun på sin egen blogg.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Hetses for sin sylslanke figur  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer