NÆRT FORHOLD: Yngvar Nummes entertainer-gener har gått i arv til sønnen Thomas, som i dag er programleder for programmet «Senkveld» på TV 2. Foto: Stella Pictures
NÆRT FORHOLD: Yngvar Nummes entertainer-gener har gått i arv til sønnen Thomas, som i dag er programleder for programmet «Senkveld» på TV 2. Foto: Stella PicturesVis mer

- Plutselig fikk jeg vondt i brystet

Nå er Yngvar Numme usikker på om han har stått på scenen for siste gang.

SEOGHØR.NO: Den folkekjære artisten og underholderen Yngvar Numme (68) har vært tvunget til å ta livet med ro etter at han i påsken fikk et hjerteinfarkt.

Dagen etter at Yngvar og kona kom hjem til Sandefjord etter et lengre opphold i sommerhuset i Spania, smalt det til i hjertet.

– Jeg satt i sofaen og så sport på TV. Plutselig fikk jeg fryktelig vondt i brystet. Ingrid ville ringe etter sykebil med én gang, men jeg nektet. Jeg regnet med det ville gå over. Men Ingrid ga seg ikke, så hun ringte ambulansen likevel.

- Det er jeg evig takknemlig for. Da jeg kom på sykehuset i Tønsberg ble det påvist begynnende hjerteinfarkt, forteller Yngvar til tirsdagens utgave av Se og Hør
.

Infarktet fikk Yngvar - som er far til TV 2-profilen Thomas Numme (43) - til å tvile på om han noen gang kommer til å stå på en scene igjen.

- Legene har anbefalt meg å ikke oppsøke situasjoner der det er fare for at blodtrykket øker, så etter hjerteoperasjonen var jeg fast bestemt på å aldri mer gå på scenen. Jeg trodde ganske enkelt ikke at kroppen ville tåle nervøsiteten, innrømmer Yngvar.

– Men ettersom ukene og månedene har gått, så er jeg ikke like sikkert lenger ... Helsa er bedre enn på lenge og luktesansen har det aldri vært noe i veien med. Sirkushester kan jo lukte sagmugg på lang avstand!