- Plutselig fikk jeg en damekropp

Margaret Berger har gjennomgått sexy forandring siden «Idol»-debuten i 2004.

Publisert
Sist oppdatert
Se vinnernes reaksjoner i videoen over! 

SEOGHØR.NO: Lørdag vant Margaret Berger (27) den andre delfinalen i Melodi Grand Prix i Florø. 

- Det er helt ufattelig. Jeg er utrolig glad, men jeg forstår det nok ikke før i morgen, sier Berger til Seoghør.no rett etter at det ble klart at hun hadde vunnet. 

- Hvorfor tror du folk stemte på deg?  

- Det må du ikke spørre meg om. Jeg ble veldig glad i låten første gangen jeg hørte den og jeg tror andre også har blitt glad i den. I tillegg følte jeg at jeg sang bra i dag. 

Første gang nordmenn ble kjent med trønderen var under «Idol» i 2004, og det er tydelig at hun har kommet en lang vei.

Det var en langt mer uerfaren og uskyldig artist som for ni år siden prøvde seg i TV2s talentkonkurranse. I MGP blir vi kjent med en langt mer voksen Berger, og den vakre sangeren viste formene i en supersexy, tettsittende hvit kjole. 

- Jeg har litt mer kurver nå enn da jeg var 18. Plutselig hadde jeg fått en damekropp. Da måtte jeg kle meg litt annerledes. Nå prøver jeg å ta sexy av og på, og ikke være sexy hele tiden, forteller Margaret. 

- Hvordan tror du dagene blir frem mot finalen 9. februar?  

- Jeg håper og tror at det blir hektisk. Jeg må i studio og få ut noen sanger, jeg føler meg veldig inspirert nå. 

Berger havnet på andreplass i «Idol» i 2004, og nå ni år senere følte hun at hun har en bedre forutsetning for å vinne. 

- Den store forskjellen er at vi gjør nye sanger. I «Idol» sang vi coverlåter og i Grand Prix er det større plass til å ta med seg sitt kunstneriske uttrykk. Jeg var veldig ung da jeg var med på det. Jeg var ikke helt klar over hva som var min smak, men nå står man der litt mer som en ferdig artist, sier Berger.  

27-åringen fremførte sangen «Feed You My Love», skrevet av svenske Karin Park. Berger fikk i 2004 spellemannspris for beste video for  «Lifetime Guarantee». 

Berger tok førsteplassen lørdag kveld. Fjellfolk og Annsofi gikk også videre til finalen. 

Helga Jacobsen er vokalist i Fjellfolk og var overlykkelig da det ble klart at de hadde tatt andreplassen i sangkonkurransen.  

- Det var dette vi ville med hele vårt hjerte. Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var en knallhard konkurranse og det er en ære å gå videre, sier Helga. 

Fjellfolk var relativt ukjent for mange, men nå får gruppen et helt nytt publikum.  

- Forhåpentligvis har vi sjarmert folk med våre personligheter. Vi leverer bra sanger som treffer folk. Det blir spennende. Hvis det fortsetter i dette tempoet skal jeg hjem å sove nå, sier hun og ler. 

Annsofi kunne nesten ikke tro at hun havnet på en tredjeplass, og ble sjokkert da navnet hennes ble ropt opp.  

- Det kom så brått på, det var virkelig en overraskelse. Det var så rolig og stemningen kom virkelig frem i publikum da jeg sang. Jeg ble så fokusert på det jeg skulle gjøre.

Se Seoghør.nos eksklusive vorspiel-sending fra Florø med Margaret og de andre MGP-deltagerne: 
LES OGSÅ: - Jeg har ikke rørt kjolen
Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer