Plukker buser med rene fingre

Ole Einar Bjørndalen gjør hva han kan for å unngå sykdom.

RENSLIG NESE-PILLER: Ole Einar Bjørndalen har alltid rene hender når han piller seg i nesen. Foto: SCANPIX
RENSLIG NESE-PILLER: Ole Einar Bjørndalen har alltid rene hender når han piller seg i nesen. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Når man har ladet opp til skisesongen gjennom flere måneder med hard trening, er sykdom det verste som kan skje. Det har skiskytter Ole Einar Bjørndalen (34) erfart, og derfor tar han i bruk gamle kjerringråd og andre kreative løsninger for ikke å bli syk midt i skisesongen.

Blant annet gurgler avholdmannen Bjørndalen konjakk for å ta knekken på basillene.

- Jeg har gjort det tidligere, men ikke den siste tiden. Nå har jeg kjøpt en flaske igjen som jeg har tenkt å bruke hvis jeg begynner å kjenne noe, sier spreke Bjørndalen til Dagbladet.

Det er skisytternes medisinsk ansvarlige, Baard I. Freberg, som har kommet opp med konjakktipset etter å ha lest om gammel folkemedisin. 

Bjørndalen har nå en lang liste over helsetiltak for å unngå sykdom, som blant annet innebærer at han ikke piller seg i nesen eller på tungen uten å ha rene hender.

Kino er dessuten utelukket under skisesongen, og dersom du skulle være så heldig å få håndhilse på den populære skiskytteren, kan du være trygg på at han vasker hendene sine med sprit etterpå.

- En må være forsiktig med alt, og passe på. Men samtidig ha ro i hodet - så det ikke går helt over styr, sier verdens mest renslige buse-plukker.

Har du et tips om norske idrettsstjerner? Tips oss på [email protected]!

LES OGSÅ: - Jeg hadde ikke planlagt å grine

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer