Pamela Anderson:

- Playboy reddet livet mitt

Pamela Anderson sier at glamourmodellbransjen ga henne styrken.

VERDENSSTJERNE: Pamela Anderson har hatt en svært suksessrik karriere. Det var Playboy som startet eventyret for den kanadisk-amerikanske modellen. Det var ikke bare karrieren som ble endret av det aller første Playboy-oppdraget. Foto: NTB scanpix
VERDENSSTJERNE: Pamela Anderson har hatt en svært suksessrik karriere. Det var Playboy som startet eventyret for den kanadisk-amerikanske modellen. Det var ikke bare karrieren som ble endret av det aller første Playboy-oppdraget. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Det er få amerikanske ikoner som har klart å få til like mye som Pamela Anderson (50). Hun huskes utvilsomt for sin rolle i den legendariske TV-serien «Baywatch», for sine utallige modelloppdrag og for sitt filantropiske engasjement.

Selv om hun i dag lever som millionær i California, tilsynelatende uten en eneste bekymring, har ikke livet alltid vært like enkelt. I et nytt intervju med US Weekly forteller 50-åringen om en vanskelig oppvekst preget av flere overgrep.

Til slutt var det modellkarrieren og herremagasinet Playboy som klarte å gi henne styrken tilbake.

- Forgrep seg på meg

Den verdenskjente stjernen hevder at alt startet da hun var liten.

- En kvinnelig barnevakt forgrep seg grovt på meg da jeg var liten. Hun lever ikke lenger. Og mine første opplevelser med menn var ikke med samtykke, hevder hun overfor den amerikanske publikasjonen.

- MAN OVERLEVER: I kveld er Pamela Anderson gjest hos Fredrik Skavlan. Der snakker hun blant annet ut om å bli seksuelt misbrukt under barndommen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Hun har tidligere vært åpen om at hun er blitt utsatt for overgrep, og har blant annet vært en ivrig forkjemper i #MeToo-kampanjen. Angivelig skal barnevaktens misbruk ha vart fra hun var seks til hun var ti år gammel.

I tillegg hevder hun å ha blitt voldtatt av en 25-åring da hun var 12. To år senere ble hun angivelig offer for gjengvoldtekt.

- Jeg trenger vel ikke si at jeg hadde trøbbel med å stole på mennesker etter det. Jeg hadde bare lyst til å forsvinne bort, uttalte hun nylig.

Selv om det nå går bedre med stjernen, var det ikke lett å gjøre karriere med all den tunge bagasjen.

Saken fortsetter under bildet.

DEBUTEN: Pamela var på forsiden av Playboy allerede i 1989, noe som skjøt fart i hennes langvarige og suksessrike karriere. Foto: Faksimile
DEBUTEN: Pamela var på forsiden av Playboy allerede i 1989, noe som skjøt fart i hennes langvarige og suksessrike karriere. Foto: Faksimile Vis mer

​- Playboy ga meg styrke
​Da hun til slutt ble spurt om å stille opp for det famøse magasinet Playboy i 1989, takket hun ja.

Det endret alt. Hun ble blant annet månedens Playmate, og la grunnmuren for det som skulle bli flere forsider og oppdrag fra det Hugh Hefner-eide magasinet.

- Jeg var ekstremt sjenert som barn. Playboy ga meg styrke som en ung jente. Det reddet virkelig livet mitt.

- Jeg følte meg fanget på innsiden, og hadde et behov for å frigjøre meg selv. Det var gjennombruddet for meg, og der møtte jeg kunstnerne, aktivister og gentlemen, sier hun til US Weekly, og fortsetter:

RUTINERT: Pamela er den personen som har vært på flest forsider av det famøse magasinet. Foto: NTB scanpix
RUTINERT: Pamela er den personen som har vært på flest forsider av det famøse magasinet. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det har vært et morsomt og vilt liv.

I dag er hun den modellen som har vært på flest forsider av magasinet. Da magasinet bestemte seg for å slutte med nakenbilder i februar 2016, var hun den aller siste som poserte i Evas drakt i bladet. ​

Hun jobber fortsatt aktivt som modell i dag, og ønsker å bruke sin makt til å hjelpe andre som har vært i samme situasjon som henne.

- Vi har alle en eller annen form for tragedie i livene våre. Vi må bare huske det, og være snille mot hverandre, forklarer hun.

LETTKLEDD: I en reklamevideo for dyrevernorganisasjonen PETA, stiller nok en gang Pamela Anderson opp lettkledd. Denne gangen for å oppfordre folk til å holde hundene inne. Video: PETA/Pamelaandersonfoundation Vis mer Vis mer

Smerten gir styrke

Pamela hadde en varm og kjærlig mor, men betrodde seg aldri helt til moren. Moren hadde nemlig mye å stri med selv.

- Mamma lærte meg at man ikke alltid smiler fordi man er glad. Du smiler fordi du er sterk, sa Pamela ifølge Telegraph.

Hun har senere funnet styrke i å gjøre sine egne ting.

- Du kan være et offer for seksuell mishandling som barn, og finne styrke i deg selv. Jeg valgte å stille naken i Playboy, gifte meg med en rockestjerne, leve livet, og være en fantastisk mamma og aktivist. Uortodokst, men sant, skriver hun på bloggen sin.

Saken fortsetter nedenfor.

Gift fire ganger

Og Pamela har virkelig levd et uortodoks liv. Hun giftet seg med rockestjernen Tommy Lee (55) i 1995, etter å ha kjent ham i 96 timer. Paret fikk to sønner, Brandon Thomas (21) og Dylan Jagger (20), før de skilte seg i 1998.

Etter det har hun vært forlovet med supermodellen Marcus Schenkenberg (49), og gift med sangeren Kid Rock (47) og pokerspilleren Rick Salomon (49).

Sistnevnte skilte hun seg fra i 2008, giftet seg med igjen i 2014 og skilte seg fra i 2015. Nå skal det være internettaktivisten Julian Assange (46) som skal ha kapret hjertet hennes.

- Jeg vil ikke kalle det romantisk, men vi er veldig nære, har hun uttalt om den angivelige romansen.

KJÆRESTE BAK LÅS: Under kveldens episode av «Skavlan» ble prøvde Frederik Skavlan å få Pamela til å røpe hemmeligheter om hennes romantiske forhold til Julian Assange. Video: NRK Vis mer

Blir ikke tatt seriøst

Nå vil hun være med på å redde verden, men Pamela sliter med at folk ikke tar henne helt seriøst.

- Selv om jeg har vært i både «Baywatch» og Playboy har jeg hjerte, sjel og hjerne, sa Pamela til Harpers Bazaar i fjor.

- Jeg blir ofte misforstått og undervurdert. Men du må aldri tro at det at jeg er snill betyr at jeg er svak. Snillhet er den mektigste kraften i verden, har hun uttalt til The High Times.

At hun fylte 50, tok Pamela med knusende ro.

- Du er ikke eldre enn du føler deg. Jeg bekymrer meg ikke for å bli eldre. Jeg ser på vennene mine, og de er vakre.

LES OGSÅ: Hintet om problemer i ekteskapet for tre år siden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer