Jessica Landon:

Playboy-modellens ville forvandling

Gikk fra å være glamorøs modell til å nesten miste livet.

ALKOHOLIKER: Jessica Landon (37) flyttet til Hollywood som 19-åring og ble Playboy-modell. Så raknet alt. Foto: NTB Scanpix / Jessica Landon
ALKOHOLIKER: Jessica Landon (37) flyttet til Hollywood som 19-åring og ble Playboy-modell. Så raknet alt. Foto: NTB Scanpix / Jessica Landon Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tidligere Playboy-modellen Jessica Landon (37) flyttet til Hollywood som 19-åring. På forhånd så hun for seg et liv fylt med glamorøse fester og en suksessfull karriere.

Dagene gikk med til overdådige fester i Hugh Hefners Playboy-villa, samtidig som hun forsøkte seg på et liv som skuespiller.

- På det tidspunktet trodde jeg at jeg levde drømmen, sier Jessica Landon til britiske Daily Mail.

Det skulle derimot vise seg å ikke bli like glamorøst som hun hadde sett for seg. Til tross for at Landon levde den amerikanske drømmen, følte hun seg ikke like lykkelig på innsiden.

Bak lukkede dører

Den tidligere modellen hevder hun ble utsatt for seksuelle overgrep som barn, og opplevelsene og minnene hadde for lengst festet seg i minnet.

Det var da alkoholen ble hennes «beste» venn.

- Når jeg ser tilbake på det hele ser jeg at jeg stadig prøvde å fylle et tomrom med ting som alkohol, kjærlighet og mat, forteller modellen i intervjuet.

Til slutt utviklet hun et kraftig alkoholmisbruk. 37-åringen forteller at hun sjelden drakk offentlig, spesielt ikke på fester, men at hun foretrakk å gjøre det i all hemmelighet, bak lukkede dører.

Vodka på vannflaske

Da hun var 26 år, var Jessica det hun selv beskriver som en «døgnet rundt-alkoholiker».

- Jeg hadde vodka i en vannflaske ved siden av sengen som jeg kunne drikke fra hvis jeg sov for lenge eller hvis jeg fikk abstinenser. Jeg kastet opp blod regelmessig. Det ble et rent helvete, forteller hun.

Det var omtrent da modellen innså at hun kom til å dø hvis hun fortsatte i samme spor, men hun klarte likevel ikke å stoppe.

Under en lengre periode var Playboy-jenta også hjemløs, men fikk bo på loftet hos en fremmed kvinne. En dag slo hun hodet i et fall, og skadet seg så alvorlig at hun måtte gå gjennom en akutt hjerneoperasjon.

OPERERT: Etter et stygt fall fikk modellen en stor hjerneblødning. Foto: Jessica Landon / Instagram
OPERERT: Etter et stygt fall fikk modellen en stor hjerneblødning. Foto: Jessica Landon / Instagram Vis mer
ARR: Fallet var så alvorlig at Jessica måtte gjennom en akutt hjerneoperasjon. Foto: Jessica Landon / Instagram
ARR: Fallet var så alvorlig at Jessica måtte gjennom en akutt hjerneoperasjon. Foto: Jessica Landon / Instagram Vis mer

Lå i egen urin

Etter operasjonen fikk hun bo hos en venn. Men i stedet for å være på bedringens vei, begynte Jessica å drikke enda mer enn det hun tidligere hadde gjort.

- Jeg lå på gulvet hans og drakk meg nesten i hjel. Jeg var ikke engang kapabel til å komme meg på do, fordi jeg var så svak. Så jeg lå der i min egen urin og avføring i over en måned, forteller hun til Daily Mail.

PÅ BUNN: 37-åringen måtte tilbringe en hel måned på sykehus, før hun ble lagt inn på en rehabiliteringsklinikk. Foto: Jessica Landon / Instagram
PÅ BUNN: 37-åringen måtte tilbringe en hel måned på sykehus, før hun ble lagt inn på en rehabiliteringsklinikk. Foto: Jessica Landon / Instagram Vis mer

Syra i urinen førte til at huden på lår, hofte og haleben etset bort, og 37-åringen fikk blodforgiftning. Det var først da hun forsto at Landon trengte hjelp. Til slutt fikk hun hjelp av eksen, som dukket opp morgenen etter sammen med ambulanse.

Landon tilbrakte én måned på sykehus, og deretter på en rehabiliteringsklinikk der hun fikk tilbake livsgnisten.

Venter en sønn

I dag er den tidligere Playboy-modellen edru, noe hun har vært de siste fem årene. Nå jobber Landon som coach for mennesker som har levd med alkoholmisbruk.

I desember venter hun og kjæresten Matthew en liten sønn.

Til Daily Mail forteller Landon at hun ikke er stolt over valgene hun har gjort i fortiden, og at modellen skjemmes over det livet hun en gang har levd.

Livet som ung jente i Los Angeles omtaler Landon som brutalt. Selv beskriver hun det som en evig jakt på noe «mer», men at det for hennes, og mange andres, del heller ledet til at man kjenner seg mindre verdt som menneske.

LES OGSÅ: - Slik var vårt forhold til Playboy-kongen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer