Playboy-modell siktet etter naken-vits på Snapchat

Playboy-modellen Dani Mathers snikfotograferte en naken dame (70) i dusjen. Det fikk uante konsekvenser for 29-åringen.

I HARDT VÆR: Playboy-modellen Dani Mathers fikk krass kritikk da hun gjorde narr av en eldre, naken kvinne på Snapchat i sommer. Nå risikerer hun å havne i fengsel. Her er hun avbildet sammen med Playboy-redaktør Hugh Hefner i mai 2015. Foto: Afp/ NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Playboy-modellen Dani Mathers fikk krass kritikk da hun gjorde narr av en eldre, naken kvinne på Snapchat i sommer. Nå risikerer hun å havne i fengsel. Her er hun avbildet sammen med Playboy-redaktør Hugh Hefner i mai 2015. Foto: Afp/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i år fikk Playboy-modellen Dani Mathers (29) mye oppmerksomhet etter at hun spredde et nakenbilde av en 70 år gammel dame på Snapchat.

Den amerikanske 29-åringen gjorde narr av kvinnen ved å ta et snikbilde av henne mens hun dusjet i garderoben på et treningssenter.

Deretter delte hun bildet med følgerne sine på Snapchat sammen med en «selfie» der hun prøver å se sjokkert ut, fulgt av teksten: «Hvis ikke jeg kan gjøre dette synet usett, kan ikke dere det heller».

Nå er Mathers blitt siktet for å ha spredt «body-shaming»-snappen av den eldre kvinnen. Det melder BBC.

Kan havne i fengsel

Politiet i Los Angeles har valgt å sikte Playboy-modellen for å ha krenket 70-åringens privatliv.

Mathers risikerer opptil seks måneder i fengsel dersom hun blir funnet skyldig i ugjerningen. Hun må dessuten betale en bot på 1000 dollar, eller omlag 8000 kroner, hvis hun blir dømt i saken.

Mathers, som i 2015 ble kåret til «Playmate of the Year», tok bildet uten samtykke fra den eldre kvinnen før hun la det ut på det sosiale mediet Snapchat.

Advokaten til Mathers, Thomas Mesereau, sier til Los Angeles Times at klienten hans ikke har gjort noe ulovlig.

- Jeg er skuffet over at Dani Mathers er blitt siktet for en overtredelse i det hele tatt. Hun prøvde aldri å invadere noens privatliv og hun prøvde aldri å bryte noen lover, uttaler advokaten.

Saken fortsetter under bildet.

FORSIDEPIKE: I fjor ble Dani Mathers kåret til «Playmate of the Year». Her viser hun fram forsiden sin på Playboy Mansion i Los Angeles i mai 2015. Foto: Reuters/ NTB Scanpix
FORSIDEPIKE: I fjor ble Dani Mathers kåret til «Playmate of the Year». Her viser hun fram forsiden sin på Playboy Mansion i Los Angeles i mai 2015. Foto: Reuters/ NTB Scanpix Vis mer

Tar et oppgjør med «det perfekte»

Avisa omtaler siktelsen mot Playboy-modellen som banebrytende. Påtalemyndigheten i Los Angeles ønsker å vise at de tar «body-shaming» på alvor ved å sikte Mathers:

- Dette gjør narr av og stigmatiserer de som utsettes for det, river ned selvrespekt og bevarer den skadelige tanken om at ens unike, fysiske fremtoning bør sammenlignes med air-brushede ideer om det «perfekte». Det som egentlig betyr noe er vår personlighet og menneskelighet, sier aktor Mike Feuer i en uttalelse.

Feuer legger til at det å bli gjort narr av for hvordan man ser ut er ydmykende, og noe som kan føre med seg vonde og langvarige konsekvenser.

- Selv om «body-shaming» ikke er en forbrytelse i seg selv, finnes det omstendigheter der man invaderer noens privatliv for å oppnå «body-shaming» som er kriminelle. Og vi bør ikke tolerere det, uttaler Feuer ifølge Los Angeles Times.

- Delte bildet ved en feil

Kort tid etter at Mathers publiserte nakenbildet av den 70-årige kvinnen i juli, unnskyldte hun seg på Twitter.

- Jeg er lei meg for det jeg gjorde... Jeg trenger litt tid for meg selv nå for å reflektere over hvorfor jeg gjorde denne forferdelige tingen. God natt, twitret hun i melding den 14. juli.

Etter å ha mottatt krass kritikk på sosiale medier, valgte Mathers dessuten å spille inn en Snapchat-video der hun forklarte seg.

Der fortalte modellen at Snapchat-bildet var ment som en privat melding, men at det ble publisert offentlig - trolig på Mathers' «story».

- Dette var fullstendig galt og ikke noe jeg mente å gjøre. Jeg vet at body-shaming er galt. Det er ikke en sånn person jeg er, sa hun i videosnutten ifølge Los Angeles Times.

I slutten av september publiserte Mathers en ny melding på Twitter, der hun tilsynelatende omtaler kritikken hun har mottatt de siste månedene.

- Jeg har tatt fullt ansvar for feilene jeg har gjort og vil fortsette å elske meg selv og andre... Jeg ønsker det samme for resten av dere, twitret hun den 28. september.

Etter hendelsen ble Dani Mathers utestengt fra samtlige av treningssentrene til LA Fitness, som tar sterk avstand fra handlingene hennes.

Saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Barnestjerna er ikke til å kjenne igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer