Playboy-modell (26) risikerer dødsstraff

Erklærte seg ikke skyldig i retten.

TILTALT: Den 26 år gamle glamourmodellen Kelsey Turner står sammen med kjæresten sin tiltalt for drapet på en 71 år gammel psykiater. Han ble funnet død i bagasjerommet på en forlatt bil like i utkanten av Las Vegas i Nevada 7. mars. Foto: NTB Scanpix
TILTALT: Den 26 år gamle glamourmodellen Kelsey Turner står sammen med kjæresten sin tiltalt for drapet på en 71 år gammel psykiater. Han ble funnet død i bagasjerommet på en forlatt bil like i utkanten av Las Vegas i Nevada 7. mars. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I mars gjorde en tilfeldig motorsyklist et urovekkende funn i Las Vegas-ørkenen.

Vedkommende parkerte ved Lake Mead National Recreation Area i Nevada da han la merke til en forlatt bil med knust frontrute. Ifølge New York Daily News tilkalte motorsyklisten nødetatene. Da politiet ankom stedet og undersøkte kjøretøyet, fant de blodspor i førersetet og baksetet - og et ille tilredt lik i bagasjerommet.

Det ble senere konstatert at fornærmede var den respekterte psykiateren Thomas Burchard (71).

Nyheten sendte sjokkbølger gjennom det medisinske miljøet, der blant andre hans kollega Mary Barker har omtalt Burchard som en «stor ressurs for bedriften» gjennom flere tiår.

- Ondskapsfull

Kvinnen som står tiltalt for ugjerningen, glamourmodell Kelsey Turner (26), er på sin side blitt stemplet som «like ondskapsfull som Charles Manson» av Burchards kjæreste, Judy Earp. Det skriver New York Post.

SAMMENLIGNES MED KULTLEDER: Kjæresten til fornærmede trekker paralleller til den amerikanske kultlederen og massemorderen Charles Manson når hun beskriver Kelsey Turner. Her er sistnevnte avbildet med sin forsvarer, Brian Smith, i retten forrige uke. Foto: NTB Scanpix
SAMMENLIGNES MED KULTLEDER: Kjæresten til fornærmede trekker paralleller til den amerikanske kultlederen og massemorderen Charles Manson når hun beskriver Kelsey Turner. Her er sistnevnte avbildet med sin forsvarer, Brian Smith, i retten forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Turner, som tidligere har posert for Maxim og italienske Playboy, ble sammen med kjæresten, Jon Kennison (27), pågrepet henholdsvis 21. mars og 27. april, ifølge CBS News.

Det skjedde like etter at politiet gjorde funn av blodspor i parets hus og garasje, i tillegg til at deres fingeravtrykk var på innsiden av psykiaterens bil. Ifølge Washington Post var det også gjort forsøk på å vaske bort blodsporene.

Etter at 71-åringen ble drept, som følge av flere slag med en stump gjenstand mot hodet, har det kommet frem at Burchard og Turner har hatt god kjennskap til hverandre. Over flere år betalte han modellens husleie, samt andre utgifter. Totalt skal summen ligge på så mye som 300 000 dollar, ifølge Washington Post.

Så endte han opp død i en ørken.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

- Misforstått

Det er foreløpig ikke fastslått hvorfor Burchard valgte å betale for Turners utgifter. Politiet mener imidlertid at de to hadde en intim relasjon. I rettsdokumenter, som The Californian har fått tilgang til, skal det heller ikke være første gang 71-åringen har gjort noe lignende.

I skilsmissedokumenter fra 2001 opplyste Burchard at han hadde betalt husleien til en rekke andre personer. Han skal blant annet ha sendt tusenvis av dollar til kvinner han møtte på internett, hvorpå ekskonen beskyldte ham for utroskap.

Selv mente psykiateren at hans daværende kone hadde «misforstått», og at hans intensjon bare var å hjelpe.

- Han forsøkte alltid å hjelpe folk. Alle med en trist historie, hvis du skjønner. Noen folk utnyttet det, sier Earp, som har vært sammen med Burchard i 17 år.

Risikerer dødsstraff

Earp har aldri vært i tvil om kjærestens intensjoner, og mener forholdet mellom ham og Turner var rent platonisk. Høsten 2018 tok pengestrømmen derimot slutt, av det som er ukjente årsaker.

- I den siste samtalen jeg hadde med ham, måtte han dra til Las Vegas for å ordne opp i ting, i og med at hun er en vaneløgner. Kelsey var ikke den første personen han har hjulpet, men dessverre den siste, sier Earp.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

HEVDER SIN USKYLD: Kelset Turners kjæreste Jon Kennison erklærte seg ikke skyldig i drap torsdag forrige uke. Foto: NTB Scanpix
HEVDER SIN USKYLD: Kelset Turners kjæreste Jon Kennison erklærte seg ikke skyldig i drap torsdag forrige uke. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kelsey Turner og kjæresten stilte begge i retten torsdag forrige uke, tiltalt for overlagt drap. Begge nekter straffskyld.

Den mistenkte modellens far har fra tidligere startet en GoFundMe-kampanje for å kunne betale for datterens rettsutgifter, og mener at hun er uskyldig.

- Hele livet sitt har hun hjulpet andre. Nå trenger hun vår hjelp. Hun er mistenkt for noe hun absolutt ikke kan ha gjort, skriver faren i beskrivelsen til kampanjen.

Ifølge CBS News vil påtalemyndigheten legge ned påstand om dødsstraff dersom de blir kjent skyldig.

LES OGSÅ: Playboy-modell funnet død og naken i en koffert

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer