Playboy-historien stemmer ikke

TV3 ga feil opplysninger om Hollywoodfruens nakenfortid. Nå skal feilen rettes.

BLE HOLLYWOODFRUE: Norske Beatrice Prochazka slo seg ned i Hollywood, etter at hun møtte ektemannen Shawn. Her er de sammen med sin datter på fire år. Foto: Anders Myhren, Seher.no
BLE HOLLYWOODFRUE: Norske Beatrice Prochazka slo seg ned i Hollywood, etter at hun møtte ektemannen Shawn. Her er de sammen med sin datter på fire år. Foto: Anders Myhren, Seher.no Vis mer
SEHER.NO: Mandag 12. april var det premiere på TV3-programmet «Norske Hollywoodfruer». hvor forretningskvinnen og den tidligere modellen Beatrice Prochazka (38) er en av deltagerne.

I programomtalen blir Beatrice - som driver klesbutikken «Busy Bee» i Los Angeles - blant annet omtalt som den første kvinnen som ble avbildet i den nå nedlagte norske utgaven av herrebladet Playboy.

Påstanden er også gjengitt i flere norske medier.

Men Seher.no kan i dag avsløre at opplysningene ikke er helt korrekte. Før Beatrices bilder kom på trykk i 1997, hadde nemlig Oslo-jenta Christina Gjerdrum (36) vært avbildet i det aller første nummeret.

- Jeg var den aller første norske jenta i den norske utgaven av Playboy. Beatrice må gjerne si at hun var det, men det stemmer ikke. Jeg vet ikke hvorfor hun har gjort det, sier Christina, som nå har lagt opp som modell, til Seher.no.

- De var flotte jenter
Tidligere ansvarlig utgiver for norske Playboy, Wenche Steen bekrefter Gjerdalens påstander.

- Playboy-historien stemmer ikke. Christina var nummer en, og Beatrice var nummer to. Jeg tror ikke hun har gjort dette for å villede noen, men kanskje har hun bare gått litt i surr, siden hun har bodd i utlandet lenge. Begge to var flotte jenter, sier Wenche Steen.

Hun sier hun fortsatt har kontakt med Beatrice og gleder seg til å følge med på henne i «Norske Hollywoodfruer»

- Hun har trosset janteloven og jeg er glad for alt hun har fått til der borte, sier hun til Seher.no.

Beatrice Prochazka sier til Seher.no at hun mener det ikke er hun som har gitt TV3 feil opplysninger.

- Jeg tror hvis ikke jeg husker feil at jeg var i den 2. utgaven. Det var sa mange år siden, sier hun til Seher.no.

Retter opp feilen
Presseansvarlig Glenn Støldal i TV3 beklager at kanalen har gått ut med feil informasjon.

- Hvis informasjonen om at Beatrice var den første til å posere naken i norske Playboy, ikke er korrekt, er dette i verste fall en unøyaktighet i de opplysningene vi har mottat. Dette er så vidt jeg kjenner til ikke kommunisert i tv-programmet, men på våre nettsider – og der vil det bli korrigert, sier han til Seher.no.

Finn ut når alle TV-programmene går i Seher.nos store TV-guide!

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Diskuterte aldersforskjellen før bryllupet