PLATEKLAR: Åge Aleksandersen er plateklar igjen.
PLATEKLAR: Åge Aleksandersen er plateklar igjen. Vis mer

Plateklar og nærmer seg 60

Åge Aleksandersen har ingen planer om å gi seg som artist.

SEHER.NO: Til neste år fyller han 60 og har holdt på i flere tiår som artist.

Likevel har ikke folkekjære Åge Aleksandersen (59) planer om å legge musikerkarrieren på hylla helt enda.

Aleksandersen er for tiden aktuell med platen "Katalysator", hvis låter han har kommet på mens han har sittet og jobbet i et nedlagt "fyrtårn" på havna i Trondheim, skriver VG.

Og artisten synes det har vært svært inspirerende å være så nær havet, og har ofte vært i tårnet klokken seks om morgenen for å skrive låter.

- Denne platen skulle egentlig ikke kommet før neste år, men etter at jeg flyttet inn i tårnet, ble jeg gravid med platen. De nye sangene kom raskt. Nå har Sambandet og jeg spilt inn i et gammelt NRK-studio her i byen. Jeg gir den ut på eget selskap og eier den selv, sier Aleksandersen til VG.

Og musikeren synes det er flott at han fortsatt kan lage sanger som fenger publikum.
- Jeg synes det er ganske flott og meningsfylt at en mann i min alder fortsatt har energi og kan lage sanger som folk liker. Jeg konkurrerer på en måte med meg selv. "To skritt frem" solgte hele 95.000 eksemplarer, og folk fikk fornyet interesse for meg, selv om jeg jo har vært er hele tiden, sier han.

19. juni innleder Aleksandersen sommerturnè med Sambandet, og tror grunnen til at de klarer å opprettholde folks interesse er fordi de leverer varene.
- Vi er ikke en gjeng middelaldrende menn som entrer scenen med stokk og gåstol, om noen skulle tro det, sier han.

LES OGSÅ: - Fra stripper til rapper