Planla sin egen død

En samtale med Siv Jensen ble vendepunktet for FrP-toppen.

PLANLA Å TA SITT EGET LIV: FrP-toppen Jan Arild Ellingsen hevder han gikk på en smell etter at hans mor, som han var nært knyttet til, gikk bort. Tankene hans ble etter hvert så tunge at han planla å gjøre slutt på sitt eget liv. Foto: SCANPIX
PLANLA Å TA SITT EGET LIV: FrP-toppen Jan Arild Ellingsen hevder han gikk på en smell etter at hans mor, som han var nært knyttet til, gikk bort. Tankene hans ble etter hvert så tunge at han planla å gjøre slutt på sitt eget liv. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: Stortingspolitikeren Jan Arild Ellingsen (FrP) sier til bladet Her og Nå at han takker en samtale med partilederen Siv Jensen for at han i dag har kommet over de dystre tankene som preget ham etter morens død i fjor.

De negative tankene skal ha blitt så alvorlige at Ellingsen (52) planla å ta sitt eget liv, ifølge ham selv.

Ellingsen skal gått så langt som å gå gjennom sitt testamente og skrive avskjedsbrev til familien, før han endret planene.

- Jeg hadde ikke bestemt meg for når jeg ville ta livet mitt, men metoden og sted, var bestemt, sier han til Her og Nå.

Etter at Siv Jensen ba ham om en prat, bestemte Ellingsen seg for å oppsøke bedriftslegen for å få hjelp med problemene.

- Det er noe som heter at tiden leger alle sår og det er sant. Jeg levde fra minutt til minutt, time for time, dag for dag. Det var viktig å flytte fokuset bort fra de vonde tankene og å se litt fremover. Det var en overlevelsesstrategi for meg, sier han.

Siv Jensen sier til Her og Nå at hun er glad for at hennes partikollega og venn er tilbake.

- Jeg synes aldri selvmord er en god vei. Jeg er veldig glad i livet og veldig glad for at han ikke endte sitt, sier hun til bladet.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: George Clooney ville bare dø