MGP 2021:

- Pisser på norsk kultur

TIX har blitt slaktet av anmeldere i Melodi Grand Prix. Nå slår artisten tilbake.

- BETYR MYE: Norges mest strømmede artist i 2020, Tix, fremførte sin finalelåt under den første delfinalen i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at Andreas Haukeland (28), bedre kjent under artistnavnet TIX, ikke er en anmelder-favoritt. Hans MGP-låt «Ut av mørket» ble slaktet av musikkanmeldere over hele landet. Av Dagbladet fikk låten terningkast én.

«TIX snubler i klisjeer og melodien henger rundt halsen som et lodd. Denne havner i finalen av en grunn: TIX er direktekvalifisert, men han skulle aldri vært der med en så hjelpeløs låt», skrev Dagbladets anmelder.

TAR TIL TÅRENE: Artisten Andreas «Tix» Haukeland fortalte om en svært vanskelig tid da han gjestet «Lindmo» på NRK. Video: NRK Vis mer

- Ganske urettferdige

Nå har Haukeland sett seg lei av anmeldelser han mener er rettet mot han som person, og ikke musikken hans. I NRK P1-programmet «MGP-fest» uttalte hans seg om anmelder-slakten.

- Vanligvis bryr jeg meg ikke om anmeldelser, sier han i radioprogrammet:

- Denne gangen var det kjipt. De anmeldelsene var ganske urettferdige og handlet egentlig ikke om låten min, men om karakteren TIX for fire-fem år siden.

- Pisser på norsk kultur

TIX forteller videre at han nettopp ble annonsert som Spotifys mest spilte norske artist og at han derfor ikke trenger MGP.

- Jeg synes det er rart at en samlet musikkelite skal heve seg over hele MGP-konseptet og fansen på bekostning av enkelte artister. Anmeldere skal anmelde populærmusikk. Når man ser at låten hitter dagen etter så fremstår anmeldere uvitende og i utakt med folket, sier han til NRK.

TUSEN TÅRER: Tix fremførte sin nye låt «Tusen tårer» for første gang på P3 Gull på lørdag. Ekskjæresten Marthe har en mistanke om at den er til henne. Video: Rød Løper/NRK Vis mer

- Jeg synes det er kjipt, særlig i denne tiden, at man pisser på norsk kultur. Det er så få som har mulighet til å levere kultur, så la de som har mulighet få lov til å prøve, fortsetter han.

Dagbladet har mandag formiddag forsøkt å komme i kontakt med Haukeland, uten hell.

- Lykke til

TIX sitt MGP-bidrag fikk terningkast av én av NRKs anmelder Espen Borge.

- Denne låten er det mest reinspikka søppelet jeg har hørt på en stund, og den fortjener knapt nok to lyttinger, skrev Borge i sin anmeldelse.

SYNGER OM EGET LIV: Andreas «Tix» Haukeland deltar i årets Melodi Grand Prix. Det er artisten selv som har produsert og skrevet låta, og han kan røpe at det er en selvopplevd kjærlighetslåt. Video: Kine Falch Vis mer

Til Dagbladet sier Borge at han ikke ønsker å gå inn i debatten, og ønsker TIX lykke til i finalen.

- Ulike meninger er det som gjør Melodi Grand Prix til spennende utgangspunkt for diskusjon. Anmeldelsen av «Ut av mørket» på NRK.no representerer min mening. Strømmetallene viser at deler av publikummet har en annen oppfatning enn meg. Jeg ønsker Tix og alle de andre artistene lykke til i finalen, sier han.

- Går etter ballen, ikke mannen

Dagbladets anmelder, Anders Grønneberg, ønsker også Haukeland lykke til i finalen, og sier at han står fritt til å mene det han vil om anmeldere. Han understreker derimot at den som er med på leken får tåle steken.

- Det kan sikkert være frustrerende å få mye dårlig omtale, så det forstår jeg. Men jeg mener at TIX ikke blir behandlet dårlig, sier Grønnberg.

Han sier at en artist ikke kan løsrive seg fra sin fortid.

VURDERER: Andreas «Tix» Haukeland ga ut sommerlåta «Nå Koser Vi Oss», og vurderte de andre sommerlåtene som ble gitt ut i fjor. Programleder Kine Falch viste ham også sin egen låt. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

- TIX var lenge en av landets russelåtleverandører med høy griseharry-faktor. Det er greit å nevne hvilken bagasje en artist har. Jeg beskrev MGP-låten som mer moden, men ikke akkurat så vellykket av den grunn - i mine ører, sier han.

Grønneberg er ikke enig at anmeldere er i utakt med folket når TIX får dårlige omtale, selv om låtene hans blir hits.

- Jeg står for det jeg skriver og mener. Jeg går etter ballen, ikke mannen. Men må jo henge bjella på kua. TIX har sin fanskare, og det er ok. Kvalitet og kvantitet er ulike størrelser. Selv om en million fluer elsker dritt, betyr ikke at dritt er bra, sier han.

LES OGSÅ: Røper søvnløse netter etter MGP-drama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer