MGP 2021:

- Pisser på norsk kultur

TIX har blitt slaktet av anmeldere i Melodi Grand Prix. Nå slår artisten tilbake.

- BETYR MYE: Norges mest strømmede artist i 2020, Tix, fremførte sin finalelåt under den første delfinalen i Melodi Grand Prix. Video: NRK Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at Andreas Haukeland (28), bedre kjent under artistnavnet TIX, ikke er en anmelder-favoritt. Hans MGP-låt «Ut av mørket» ble slaktet av musikkanmeldere over hele landet. Av Dagbladet fikk låten terningkast én.

«TIX snubler i klisjeer og melodien henger rundt halsen som et lodd. Denne havner i finalen av en grunn: TIX er direktekvalifisert, men han skulle aldri vært der med en så hjelpeløs låt», skrev Dagbladets anmelder.

- Ganske urettferdige

Nå har Haukeland sett seg lei av anmeldelser han mener er rettet mot han som person, og ikke musikken hans. I NRK P1-programmet «MGP-fest» uttalte hans seg om anmelder-slakten.

- Vanligvis bryr jeg meg ikke om anmeldelser, sier han i radioprogrammet:

- Denne gangen var det kjipt. De anmeldelsene var ganske urettferdige og handlet egentlig ikke om låten min, men om karakteren TIX for fire-fem år siden.

- Pisser på norsk kultur

TIX forteller videre at han nettopp ble annonsert som Spotifys mest spilte norske artist og at han derfor ikke trenger MGP.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer