Pirrende Paris

Skjermet og sentralt i den franske hovedstaden ligger den eksotiske bydelen Le Marais.

HISTORISK GRUNN: Restaurantene under buegangene rundt Place des Vosges er der Marais startet, da kong Henrik IV etablerte det han kalte Place Royale i 1605. Foto: Erik Valebrokk/Se og Hør
HISTORISK GRUNN: Restaurantene under buegangene rundt Place des Vosges er der Marais startet, da kong Henrik IV etablerte det han kalte Place Royale i 1605. Foto: Erik Valebrokk/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At Le Marais i de siste århundrer har tilhørt Paris’ finere strøk, er lett å se. Store, inngjerdede eiendommer midt i den travle storbyen vitner om mye penger. Men det har ikke alltid vært så fasjonabelt her. Le Marais betyr egentlig "sumpen" – noe som var et faktum helt frem til det trettende århundre.

Da kong Henrik I,V i det syttende århundre, bygget Place Royale (som i dag heter Place des Vosges), ble Le Marais byens mest luksuriøse område. I dag er det en trendy bydel, med hippe butikker, kafeer, restauranter, barer og nattklubber. Dessuten er bydelen et jødisk samlingspunkt - samt et populært minglested for Paris’ homofile.

Få turister
Turister som besøker Paris konsentrerer seg ofte om klassikerne; Eiffeltårnet, Triumfbuen, Notre-Dame, Montmartre, Champs-Élysées og Latinerkvarteret. Vel og bra, men her vasser man i andre turister, havner i lange køer - og blir offer for overprising og dårlig service.
Le Marais er annerledes. Selv om bydelen starter ved Pompidou-senteret, finnes det knapt andre turister her.

Trendy shopping
Butikkutvalget sies å være blant Paris’ beste. Du finner riktignok adskillig dyrere butikker på den bejublede shoppinggaten St. Honoré. Bortsett fra området rundt kirken St.-Germain des Prés, tør vi våge å påstå at Le Marais er det hotteste shoppingstrøket i Paris.
Her finner du moteklær fra designere du aldri har hørt om, et stort utvalg spesielle interiørbutikker, bruktbutikker og antikvitetsforhandlere, små og deilige osteforretninger, honningbutikker, bakerier og slaktere som kan pirre smaksløkene. Det florerer også i stilsikre frisørsalonger, spa og velvære-sentre, samt et utvalg grasiøse hoteller.
Mange butikkeiere har beholdt de gamle fasadene, noe som gir art deco-inspirerte "boulangerier" eller "charcuterier", som skjuler spennende mote- eller interiørforretninger. Det setter en ekstra spiss på Le Marais’ innbydende ytre. Her er det lett å å ha dte godt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer