Pippi Langstrømpe-skuespiller Inger Nilsson:

«Pippi Langstrømpe»-stjerne: - Jeg ble sextrakassert

Inger Nilsson forteller om «grenseløs» skuespillerbransje.

MEDALJENS BAKSIDE: Svenske Inger Nilsson gjorde seg kjent i både inn- og utland i rollen som Pippi Langstrømpe. Nå hevder skuespilleren at hun gjentatte ganger har opplevd uønsket oppmerksomhet fra andre i bransjen. Foto: NTB Scanpix
MEDALJENS BAKSIDE: Svenske Inger Nilsson gjorde seg kjent i både inn- og utland i rollen som Pippi Langstrømpe. Nå hevder skuespilleren at hun gjentatte ganger har opplevd uønsket oppmerksomhet fra andre i bransjen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): For bare kort tid siden ble Hollywood-mogul Harvey Weinstein avslørt som angivelig overgriper av flere kjente kvinner i film- og underholdningsbransjen.

I lys av dette har flere valgt å stå frem med sine historier om overgrep og seksuell trakassering.

Blant dem er den svenske skuespilleren Inger Nilsson (58), som kanskje først og fremst er kjent for å ha spilt rollen som Pippi Langstrømpe.

I et intervju med Expressen forteller Nilsson nå om sine egne erfaringer omkring temaet. Hun hevder å ha blitt sextrakassert ved flere anledninger, og beskriver skuespillerbransjen som «grenseløs».

- Jeg skal ikke si at det har vært akseptert innad i bransjen, men man hører om trakassering, og hører om det å bli tafset på, sier Nilsson til avisen.

- Fått beklagelser

Den påståtte sextrakasseringen skal ha skjedd først da skuespilleren var i voksen alder.

- Jeg har blitt klapset på rumpen både en og flere ganger. Det har vært når jeg har jobbet på teater. Det er litt grenseløst, og jeg har måttet si: «Nei, stopp nå, det er ikke greit å klapse til rumpen min eller tafse på meg så fort jeg går forbi».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer