David Matthews:

Pippa Middletons svigerfar siktet for overgrep

Nekter straffskyld.

I HARDT VÆR: Hotellkongen David Matthews, også kjent som Pippa Middletons svigerfar, er siktet for voldtekt av fransk politi. Her med kona Jane i sønnens bryllup i fjor. Foto: NTB Scanpix
I HARDT VÆR: Hotellkongen David Matthews, også kjent som Pippa Middletons svigerfar, er siktet for voldtekt av fransk politi. Her med kona Jane i sønnens bryllup i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Den britiske mangemillionæren David Matthews (74) skaper store overskrifter i Storbritannia etter nyheten om at fransk politi har tatt ut en overgrepssiktelse mot ham.

Det var det franske nyhetsbyrået APF for først omtalte den alvorlige siktelsen fredag kveld, som omfatter voldtekt av en mindreårig i Frankrike på slutten av 90-tallet.

At saken får særlig oppmerksomhet skyldes at Matthews er svigerfaren til Pippa Middleton (34), lillesøsteren til hertuginne Catherine (36), prins Williams kone.

SAMMEN MED SVIGERDATTEREN: David Matthews (til høyre) avbildet sammen med Pippa Middleton, sønnen James og Pippas mor i mai i fjor. Foto: NTB Scanpix
SAMMEN MED SVIGERDATTEREN: David Matthews (til høyre) avbildet sammen med Pippa Middleton, sønnen James og Pippas mor i mai i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Pågrepet

Ifølge The Telegraph skal overgrepet Matthews er siktet for ha skjedd mellom 1998 og 1999, mens 74-åringen oppholdt seg på fransk jord. Den påståtte voldtekten ble først anmeldt i fjor, av en med tilknytning til offeret.

David Matthews, som altså er faren til Pippas ektemann, racerbilsjåføren James Matthews (42), ble pågrepet av fransk politi på en flyplass i Paris tirsdag, og senere tatt inn til avhør.

En representant for påtalemyndigheten i Paris bekrefter opplysningene overfor avisen, og forklarer at Matthews nå er løslatt på betingelse om å samarbeide med politiet.

- Vi har åpnet etterforskning mot David Matthews, som er plassert under rettslig tilsyn, uttaler representanten.

Saken fortsetter under videoen.

NYGIFT: Pippa Middleton gifter seg med hedgefond-forvalteren James Matthews (41). Her kommer de ut av kirken. Video: AP Vis mer Vis mer

Benekter anklagene

På vegne av en talsperson stiller David Matthews seg totalt uforstående til siktelsen.

- Han kjenner seg overhodet ikke igjen i disse usanne og skandaløse beskyldningene, forteller talspersonen til The Telegraph.

De siste 20 årene har Matthews, som har tjent seg styrtrik på bilsalg i racing-bransjen, vært bosatt på den fransk-karibiske øya St Barths med kona Jane - der han eier og driver et luksushotell.

Det skal også ha vært her sønnen James traff Pippa for første gang, da Middleton-familien, inkludert Kate, ferierte på den kjendistunge tropeøya i 2006.

The Telegraph har vært i kontakt med det britiske kongehuset angående ovennevnte overgrepssiktelse. De ønsker ikke å kommentere saken.

Saken fortsetter under.

Overdådig

David Matthews var naturlig nok til stede da sønnen giftet seg med Pippa Middleton i mai i fjor. På plass var også prins William og hertuginne Catherine, prins Harry (33), prins George (4) og prinsesse Charlotte (4) - samt flere celebre fjes.

Bryllupet ble teppedekket av et massivt pressekorps, der prinsebarna stjal nesten like mye oppmerksomhet som bruden.

Ifølge Bridebook, gjengitt av Harper Bazar, punget brudeparet ut nærmere 2,5 millioner kroner for det overdådige bryllypet, som av britiske tabloider ble omtalt som «royalt».

Ovennevnte prislapp er riktignok lite sammenliknet med prins Harry og Meghan Markles kommende bryllupsdag, som antas å bli et av de dyreste bryllupene i historien.

LES OGSÅ: Forlovet seg i kjole til 500 000 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer