FLY-BRANN: Et privatfly som fløy fra Oslo mandag kveld begynte å brenne i forbindelse med landing ved Århus lufthavn natt til tirsdag. Video: Mathias Øgendal Vis mer

Pink:

Pinks følge i brennende flydrama

- Flyet tok fyr.

Publisert
Sist oppdatert

Natt til tirsdag ble Østjyllands politi varslet av Århus lufthavn om at et privatfly på vei fra Oslo hadde vært involvert i en ulykke i forbindelse med landing, opplyser politiet i en pressemelding.

Flyet, som er tyskregistrert, tok fyr, skriver politiet.

Der var ti personer om bord i flyet: Fire amerikanske statsborgere, to australske statsborgere og én britisk statsborger, samt besetningen som besto av én østerriksk pilot, én tysk pilot og én tysk kabinansatt.

Personer tett på Pink

Flere av personene som var om bord på flyet, jobber tett på artisten Pink (39), opplyser billettansvarlig i Live Nation, Kristin Svendsen, overfor Dagbladet.

Dansk politi bekrefter overfor Dagbladet at Pink ikke var om bord i flyet, slik som Svendsen også opplyser. Manageren hennes var imidlertid blant passasjerene.

Live Nation arrangerte Pink-konserten i Oslo mandag.

- Pink var ikke om bord, sier Svendsen til Dagbladet.

- Managementet hennes og flere turnémedlemmer var om bord. Det har gått bra med alle sammen.

- Ser dramatisk ut

Rune Lem, daglig leder i Live Nation, utdyper:

- Jeg har sett bildene, og de ser veldig dramatiske ut. Men jeg har fått beskjed fra Danmark om at alt har gått bra med dem som var om bord.

Lem forteller at manageren til Pink, Roger Davies, befant seg i flyet, samt manageren til oppvarmingsartisten Vance Joy. Joy selv var ikke om bord.

- Ut fra mine opplysninger har Pink overnattet i Oslo, og drar videre til Danmark i dag, sier Live Nation-sjefen.

Tok av fra Gardermoen

Flydata viser at privatflyet, av typen Cessna 560 XL, tok av fra Oslo Lufthavn Gardermoen like etter 23.45 norsk tid mandag kveld. Da flyet skulle gå inn for landing i Aarhus en knapp time senere, skjedde altså ulykken.

<strong>BRANN:</strong> Sånn så flyet ut etter den dramatiske brannen - som skjedde litt over midnatt. Foto: NTB Scanpix
BRANN: Sånn så flyet ut etter den dramatiske brannen - som skjedde litt over midnatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Politiet ble varslet klokka 00.38.

Brannvesenet fikk slokket brannen, og alle ti om bord reddet seg selv ut av flyet og kom fra hendelsen uten skader. Videre ble personene kjørt til hotell, hvor de overnattet, ifølge politiet.

- Tilsynelatende har nesehjulet brutt sammen. Flyet begynte å krenge og det begynte å brenne i flyets venstre side. Heldigvis klarte alle å redde seg ut, sier visepolitiinspektør Martin Frank Andersen fra Østjyllands politi til TV 2.

<strong>I BRANN:</strong> Privatflyet begynte å brenne ved Århus lufthavn natt til tirsdag. Foto: Ritzau Scanpix
I BRANN: Privatflyet begynte å brenne ved Århus lufthavn natt til tirsdag. Foto: Ritzau Scanpix Vis mer

Ti om bord

Politiet opplyser at utenriksministeren er informert om ulykken, og vil ta kontakt med de aktuelle landene.

Videre vil dansk havarikommisjon undersøke hendelsen nærmere, og politiet vil derfor ikke uttale seg om årsak eller nærmere om omstendigheter ved ulykken.

Flyet er fraktet vekk fra rullebanen, og ulykken får ikke betydning for flytrafikken ved flyplassen.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Slik står hun opp for Jessica Simpson etter kritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer